Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirala aktualne događaje

Nevenka Bečić: Nema onoga tko može naštetiti tvrtki 'Kerum'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Dana grada i blagdana Sv. Dujma 7. svibnja, danas je u Hrvatskome narodnom kazalištu u Splitu održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnima dodijeljene nagrade grada.

Na svečanoj sjednici bio je i ministar uprave Arsen Bauk kojeg su prije sjednice novinari zamolili da komentira događaje u vezi s bračkim 'Jadrankamenom'. Ministar je rekao kako mu je žao što se to dogodilo.

Policija je jučer pred nezadovoljnim radnicima osigurala stečajnom upravitelju da uđe u brački 'Jadrankamen'.

'Mislim da to može baciti sjenu na prave krivce za ovakvo stanje u 'Jadrankamenu', dakle - to treba jasno reći. Kolege iz vlade koji se bave gospodarstvom po nekoliko puta su javno, pa i u Splitu, izjavili kako žele da država svoja potraživanja pretvori u vlasničke udjele i da 'Jadrankamen' nastavi funkcionirati', kratko je komentirao Bauk.

Na svečanoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća nije bio gradonačelnik Željko Kerum, a njegov je nedolazak zbog zdravstvenih tegoba (temperatura) opravdao dogradonačelnik Jure Šundov.

Predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić rekla je nazočnima kako je protekle tri godine na sjednicama bilo napetih i žučnih rasprava, no, dodala je, kolegice i kolege to su radili jedino u interesu Splićana.

'Svaki vijećnik u ovom sazivu je svoj posao obavljao pošteno i savjesno radeći na očuvanju socijalnog nivoa građana. Držali smo se zakona, Ustava i Statuta te smo sudjelujući u raspravama dokazali da smo sve to radili na dobro Splićana', zaključila je Bečić.

Dogradonačelnik Jure Šundov opisao je što je sve vlast u Splitu učinila proteklih godina, pri čemu je posebno istaknuo projekt Zapadne obale, tvrdeći kako će to biti jedna od najljepših obala na Mediteranu.

'Uskoro od vlade očekujemo poziv na razgovore vezane uz nastavak gradnje Spaladium centra, a brzo ćemo podići spomenik legendarnoj splitskoj 4. gardijskoj brigadi', rekao je Šundov.

Novinare je najviše zanimalo stanje u tvrtki 'Kerum' zato što je njezin vlasnik i gradonačelnik Željko Kerum u posljednje vrijeme, po pisanju lokalnih medija, prodao većinu svojih prodavaonica Tomislavu Mamiću, vlasniku 'Tommyja', koji je također bio na svečanoj sjednici u HNK, no zaobilazio je novinare. 'Tvrtka 'Kerum' nikada nije bila stabilnija', istaknula je Bečić i dodala da nije riječ o njezinoj prodaji 'Tommyju', nego o iznajmljivanju poslovnih prostorija. Temeljni kapital i imovina koju posjedujemo iznimno je velika i nema onoga tko je može ugroziti, rekla je Bečić i zaključila da su to 'zluradi i zločesti napisi koji žele naštetiti Željku Kerumu', ali mu, kazala je, ne mogu naštetiti jer je njegov kapital iznimno velik. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Željko Kerum Neke nekretnine već prodane Kvadrat Kerumova zemljišta na Čiovu procijenjen na 79 eura Slika nije dostupna Bezuvjetna sestrina ljubav 'Kerum ima poslanje od Boga da digne Split'

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene