Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanost

Nagrada za hrvatske heroje u 2008.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Našli su se u pravo vrijeme na pravom mjestu, spasili živote i službeno proglašeni herojima Hrvatske za 2008. godinu. Goran Reljić izvukao je iz mora dvojicu mladića, a Zdravko Župan i Stipe Perlić nakon stravične nesreće slovačkog autobusa mirno su reagirali i pozvali pomoć. Priznanja za naročit pothvat Državne uprave za zaštitu i spašavanje, dodijeljena su i gospićkim hitnim službama.

Taj trenutak prije nekoliko tjedana dogodio se zadarskom sportašu Goranu Reljiću. Dvojica mladića u automobilu oko tri sata poslije ponoći nisu svladala zavoj pokraj njegove kuće i završila su u moru. Treba li skočiti za njima u hladu vodu, Goran nije dugo razmišljao.

Pročitajte i ovo Stričak i Bosilj Tko se predozirao? Žestoko se posvađali gradonačelnik i župan: "U kakvoj deluziji živi HDZ-ovac koji se s 2,02 promila tuče u cajkaškom klubu?" Slika nije dostupna odlučili putnici Pomeli konkurenciju: Zagrebački Tuđman proglašen najboljim u Europi!

U trenu su reagirali i Zdravko Župan i Stipe Perlić. Snimke slovačkog autobusa punog turista i omotanog oko stupa na Dalmatini ipak ih nisu zarobile, pa su Zdravko i Stipe, prvi na mjestu nesreće, pozvali pomoć i ne pomišljajući na mogućnost eksplozije dok su izvlačili unesrećene.

'Mene je najviše bilo strah da se ne bi zapalio autobus. Ono što smo mogli u svojim mogućnostima ja mislim da smo odradili', rekao je Stipe Perlić.

Goran, Zdravko, Stipe kao i gospićke hitne službe za svoju hrabrost i zalaganje danas su nagrađeni priznanjem za naročit pothvat u ovoj godini. Titula heroja odgovara im no slažu se kako tada u tom trenutku o herojima nisu razmišljali.

'Sretan sam ja zbog toga. Bitno je da su oni živi i zdravi, kažem dobro je prošlo i eto nadam se samo da se više neće ponoviti njima ni nikome', rekao je Goran Reljić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene