Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kad će ostavka?

USKOK se uključio u slučaj načelnika Murtera, koji je u bordelu plaćao službenom karticom Općine, sporan je i drugi račun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik Murtera Toni Turčinov tijekom službenog puta u Austriju karticom Općine platio je račun u bordelu. On se pravdao da je općinu namirio tako što je privatnom karticom platio smještaj u istom iznosu. A onda se dogodio novi zaplet. U cijelu se priču uključio i USKOK.

Načelnik Murtera Toni Turčinov u srijedu se suočio s pričom koja je isplivala u javnost - da je karticom Općine platio račun od 1560 eura u bordelu u Austriji.

Pročitajte i ovo Toni Turčinov fenomen s murtera Proglašen je za najboljeg je*ača, a objašnjenja zašto je posjećivao bordel bila su mu urnebesna: Tko je uhićeni Toni Turčinov? Toni Turčinov malverzacije s općinskim novcem Akcija na Murteru: Uhićen načelnik Turčinov, koji je službenom karticom plaćao u bordelu

On se nemušto branio da je slučajno zamijenio kartice i umjesto svojom platio općinskom, a tvrdio je da je stvar brže-bolje popravio tako što je vlastitim sredstvima platio smještaj na poslovnom putu koji je trebala podmiriti Općina.

''Ured u predmetnom slučaju provodi izvide u suradnji s PNUSKOK-om'', odgovorili su iz USKOK-a na upit DNEVNIK.hr-a.

Poslao je u srijedu Turčinov neko priopćenje da se povlači iz javnosti, da se ispričava, ali da nema nikakve štete, pa je ostavku podnio na mjesto županijskog vijećnika, ali ne i na mjesto načelnika. Cijeli dan pokušavamo doći do njega. Na radnom mjestu nije jer je, kako su nam rekli, već duže na bolovanju. Na telefon se ne javlja, na poruke ne odgovara.

Turčinov je redakciji Telegrama, koja je otkrila aferu, poslao račun za smještaj općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal, no danas su otkrili nešto što načelniku stvara dodatan problem.

Taj račun, koji je u lipu, u redu, u cent isti kao onaj iz bordela - 1560 eura, možda nije pravi. Djelatnik hotela Georg Alexander Bürger odgovorio je Telegramu da oni taj račun nisu izdali. Na računu su uz noćenje navedene velike količine hrane i vina, a iz hotela su rekli da su njihovi računi drukčiji i da ih ne izdaju na takvim dokumentima te da restoran i hotel izdaju odvojene račune.

Iskusni odvjetnik Branko Šerić rekao je da iz toga proizlazi sumnja da je načelnik počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave te zlouporabe položaja i ovlasti radi stjecanja imovinske koristi, pri čemu je i druge poticao na zlouporabu. Dodao je da bi moglo biti riječi i o kaznenom djelu zlouporabe čeka i platne kartice na štetu Općine Murter-Kornati.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene