Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavio MUP

Dobre vijesti s hrvatskih cesta: Ovog vikenda nije bilo poginulih u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proteklog vikenda na hrvatskim cestama nije bilo poginulih, a zaustavljeno je 35 ponavljača najtežih prometnih prekršaja, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Od ukupno 5132 prometna prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (1987), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (518) i vožnja u alkoholiziranom stanju (490). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćeno je 250 vozača.

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 116, počinili su vozači od 18 do 24 godine, kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila do pola promila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška prometna nesreća U frontalnom sudaru kod Petrinje ozlijeđeno petero ljudi, među njima i djeca

Najveća nedopuštena brzina od 213 kilometra na sat zabilježena je kod vozača na ličko-senjskom području, dok je na krapinsko-zagorskom području izmjerena najveća koncentracija alkohola od 2,9 promila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vatrogasci pozivaju na oprez Pa kako je to uspio? Auto završio na krovu na stepenicama između zgrada na Pantovčaku

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 35 ponavljača koji su počinili 39 novih prometnih prekršaja, izvijestio je MUP.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene