Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rum, ketamin pa pokusi

DIJABOLIČNI ZNANSTVENIK Opijao i drogirao vojnike pa provodio eksperimente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarci su si međusobno stavljali katetere. Podvrgavani su šok tretmanima, a liječnik ih je znao toliko opiti da nisi bili u stanju odbiti njegove sulude prijedloge.

Liječnik John Henry Hagmann prozvan je 'dijaboličnim ludim znanstvenikom' jer je drogirao i opijao američke vojnike u sklopu nedozvoljenih medicinskih eksperimenata. Na svom imanju u Virginiji kadetima je navodno dao da popiju po osam rumova, nakon čega im je ubrizgavao ketamin. Zatim ih je tjerao da vrše intimne medicinske postupke jedni na drugima.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić i Hrvoje Krešić Otkrio i kad stižu Rafalei Ministar obrane Ivan Anušić o vojnom roku: "Bit će tri mjeseca. Oni koji završe obuku u cijelosti imat će benefite" Ilustracija bildanje snaga Vučić najavio jačanje vojske i novo oružje: "Ubrzano na tome radimo"

Jednom od sudionika anestetik je navodno ubrizgan u genitalije. Hagmann je sudionicima navodno rekao i da jedni drugima stavljaju katetere, te ih podvrgaovao 'šok tretmanima'na način da bi im izvadio svu krv, a onda je ubrizgavao natrag u njihova tijela. Dvije osobe koje su se prijavile za tečaj na njegovoj farmi 2013. godine navodno je iskorištavao za 'osobnu korist i seksualno zadovoljstvo'.

VIDEO Luđak na kvadrat: U 13 sekundi eksao smrtonosnu dozu alkohola

Jednog muškarca navodno je odveo u skladište i dao mu da pije pivo sve dok se nije opio. Nakon toga zatražio je da se skine kako bi mu ispitao i fotografirao genitalije, a muškarac je bio previše pijan da odbije. Tvrdnje protiv Hagmanna iznesene su u izvješću medicinskog ddbora Virginije, do kojeg je došao Reuters.

Prema javnim zapisima, doktor je suspendiran u ožujku nakon što je odbor zaključio da predstavlja značajnu opasnost za javno zdravlje ili sigurnost.

Još nije optužen za zločin, a u izjavi za Reuters inzistirao je da su njegovi postupci u skladu sa standardnim praksama za obuku studenata medicine.

'Apsolutno nikakvo seksualno zadovoljavanje nije bilo uključeno i nema dokaza o tome', rekao je.

Ostat će bez dozvola?

Inače, Hagmann je bio uključen u medicinske obuke tisuća američkih vojnika i njegova tvrtka dobila je više od 10 milijuna dolara od vlade. A tvrtka je već bila u središtu pozornosti nakon što je skupina za prava životinja PETA objavila video zapise koji navodno prikazuju ubijanje i izbadanje svinja tijekom obuke.

'Čini se da se radi o odmetnutom izvođaču koji je zlostavljao vojno osoblje i žive životinje', rekao je američki kongresmen Hank Johnson.

Odvedena iz vlastitog doma zbog eksperimenta: 'Dva gospodina pojavila su se na vratima...'

Izvješće medicinskog odbora fokusira se na obuku koji je Hagmann vodio 2012. i 2013. godine, kada je najmanje desetorici studenata dao halucinogenu drogu.

Droga je navodno primijenjena kako bi mogao 'procijeniti učininak tih tvari na sudionikovu spoznaju'.

Odgovarajući na optužbe da je neprimjereno dodirivao genitalije drugih muškaraca, rekao je da je bio zainteresiran za raspravu o vrijednosti i utjecaju obrezivanja. Na ročištu koje je medicinski odbor zakazao za 19. lipnja liječnik bi mogao ostati bez medicinske dozvole.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene