Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obitelj seničić treba pomoć

Operacija je bila uspješna, ali Lucija nikad neće hodati: "Ona je pravi borac. Operacija je trajala 10 sati, ugradili su joj dvije šipke i 24 vijka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luciji Seničić (19), koja boluje od mišićne atrofije i skolioze, prije dvije godine uspješno je operirana kralježnica u Ženevi. Lucija se oporavlja i ne gubi borbeni duh iako zbog komplikacija nakon operacije još nije uspjela upisati željenu srednju školu - onu za modni dizajn.

"Ona je pravi borac. Operacija je trajala 10 sati, ugradili su joj dvije šipke i 24 vijka. Lucija je imala ekstremnu skoliozu od 145 stupnjeva, a sad je kralježnica maksimalno ispravljena na 95 stupnjeva", ispričao nam je Lucijin otac Igor Seničić.

Pročitajte i ovo Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan" Lucija Seničić treba na operaciju (Foto: Dnevnik.hr) treba našu pomoć Lucija se bori s teškom bolešću: "Ne zato što je moja, ali ona je hrabra cura... Možda ni ja ne bih bio tako hrabar"

"Lucija nakon operacije može sjediti, ali neće nikad hodati", dodao je. Operacija na koju je išla Lucija bila je na teret HZZO-a i koštala je milijun i pol kuna, a čitatelji DNEVNIK.hr-a pomogli su skupiti novac za troškove puta i boravka roditelja u Švicarskoj. Obitelj Seničić sad ponovno treba našu pomoć. Zbog sve većih troškova života, ali i cijene lijekova i vježbi koje su potrebne Luciji, njihov kućni budžet ne može financirati sve potrebe.

Iako se dobro oporavlja, Luciju nakon operacije muče brojne komplikacije, a to su uglavnom upale respiratornog sustava i urinoinfekcije zbog katetera koji ima. Te komplikacije odgodile su i Lucijine planove da postane modna dizajnerica. Interes je to koji nije izgubila i roditelji se nadaju da će uspjeti uskoro riješiti i pitanje njezina obrazovanja.

"Nije izgubila volju, ali bolest je sprečava, stalno neke infekcije..." rekao nam je Igor Seničić.

Lucija za mišićnu atrofiju pije i lijek Risdiplam, koji sprečava progresiju bolesti i koji joj je odobren umjesto Spinraze jer taj lijek ne može primati. Lijek uzima svaki dan, a s obzirom na to da lijek nije na popisu HZZO-a, zasad ga KBC Zagreb osigurava preko donacijske baze.

Ako želite financijski pomoći obitelji Seničić, to možete učiniti donacijom na Lucijin žiro-račun: HR93 23600003117501678.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene