Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVA KARIJERA

Grabar-Kitarović o kandidaturi za članicu MOO-a: "Sport za mene nije samo strast već i odlična prilika za promociju temeljnih ljudskih vrijednosti"

Uz Grabar-Kitarović, nominirane su saudijska princeza te kubanska atletičarka. Tomas Bach, predsjednik Izvršnog odbora koji je i predložio nove kandidate, rekao je kako će oni donijeti znanje i iskustvo, ali i povećati broj ženskih članica Komisije.

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nominirana je za članicu Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) zajedno s predsjednikom Svjetske atletike Britancom Sebastianom Coeom, saudijskom princezom Reemom Bandar Al-Saud, Kubankom Marie de la Caridad Colon Ruenes i Battushig Batboldom iz Mongolije.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Slika nije dostupna Nova karijera Bivša predsjednica mogla bi raditi na prestižnom radnom mjestu, ali ne za plaću, već joj se nude druge povlastice: ''Ona je to zaslužila''

Njihovo imenovanje bit će potvrđeno na virtualnoj sjednici MOO-a koja će se održati 17. srpnja.

Grabar-Kitarović ovim je povodom na Twitteru napisala: "Veseli me i počašćena sam nominacijom! Sport za mene nije samo strast već i odlična prilika za promociju temeljnih ljudskih vrijednosti, pozitivnog natjedateljskog duha, ali i sjajnih sportaša - promotora Lijepe naše". 

"S izborom ovih pet kandidata MOO i cijeli olimpijski pokret će dobiti na širini vrijednih vještina i stručnosti. Također povećamo broj ženskih članova na 39", rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

Englez Sebastian Coe, dvostruki olimpijski pobjednik na 1.500 m, nije bio na popisu u prosincu prošle godine kada je objavljen popis nominiranih, a Bach je tada izjavio da kandidatura dvostrukog Britanca nije podržana zbog rizika od "sukoba interesa", ali da su mu "vrata i dalje otvorena".

Coe je također i predsjednik savjetodavne tvrtke CSM čije su aktivnosti u olimpijskom pokretu stvarale sukob interesa.

"Ono što se promijenilo je da je Coe promijenio svoj status unutar tvrtke u kojoj je direktor za što će biti podnesena potrebna dokumentacija do srpnja", rekao je u srijedu Bach.

Iz izvora bliskih bivšoj predsjednici Dnevnik Nove TV doznaje da je počašćena zbog kandidature.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene