Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biciklisti u čudu

Koji je smisao ovakvih biciklističkih staza u Zagrebu!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vožnja bicikle u Zagrebu na mnogim je dionicama prava znanstvena fantastika. Tome u prilog idu najnovije žute trake koje nemaju nikakvog smisla.

Rješavanje problema biciklističkih stazi u gradu Zagrebu ponovno izaziva podsmijeh. 'Ovo nije niti nespretnost, ovo je jednostavno loš ukus. Gradonačelniče, pročelniče, ekipa na vlasti - jel vam ovo izgleda kao da rješava problema biciklista na Savskoj?', piše Sindikat biciklista na svojoj Facebook stranici.

Pročitajte i ovo Bicikliraj za epilepsiju ŠANSA ZA BOLJI SVIJET Kotač promjena: ''Ako želimo zaista biti spremni i otporni na sve događaje u budućnosti, bicikl nema alternative'' Biciklisti, ilustracija - 2 "Krenu kao nenormalni i onda se čude" Istražili smo "ljubav" između biciklista i vozača: Žale se na prometni infarstrukturu, ali i jedni na druge

Biciklisti već mjesecima upozoravaju na loše i nelogične staze u glavnom gradu na kojima su u opasnosti i biciklisti i pješaci.

'Žuta crta nije staza!'

'Grad Zagreb nas opet farba! Ovako nekako će izgledati biciklistička staza koju grade u Savskoj. To nikako nije prihvatljivo jer oduzima pješacima prostor, stavlja bicikliste i pješake u sukob i bezvezno je bacanje tisuća proračunskih kuna. Ono što bi trebalo napraviti je legalizirati vožnju kolnikom (za hrabrije) i proglasiti pločnik zajedničkim prostorom pješaka i biciklista - dok se ne napravi smislena alternativa. Žuta crta nije staza!', kažu u Sindikatu biciklista.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene