Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Adlešič s gošćom na radnom sastanku

'Izjava Angeline Jolie da će se vratiti s obitelji najbolja je reklama za Hrvatsku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Zaklade za humanitarno razminiranje 'Hrvatska bez mina' Đurđa Adlešič bila je na radnom doručku s Angelinom Jolie tijeom njezina posjeta Hrvatskoj.

Adlešič smatra da je Angelinin posjet Hrvatskoj puno značio, ali da se u razminiravanju moramo osloniti na sebe. 'Ona sigurno može pomoći svojim imenom, ali moramo biti svjesni da treba računati na vlastite snage', rekla je Adlešič. 'Hrvatska je uglavnom 60 posto razminiravanja financirala iz proračuna, malo je novca stizalo sa stran', dodala je Adlešič.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna akcija 'Hrvatska bez mina ' Nacionalni park Krka očišćen od mina Slika nije dostupna Minska polja Vlada za razminiranje u proračunu predvidjela manje novca nego lani

'Nadamo se da će i ovakvi posjeti pomoći, ali i da nam se ne zatvore neki donori jer se otvaraju neke nove atraktivne zemlje poput Kosova. Dobro je došlo, ali ne očekujmo neka nagla sredstva, oslonimo se na vlastite snage i gospodarstvo', izjavila je Đurđa Adlešič.

Adlešič nije htjela reći na koji način bi Angelina mogla pomoći jer smatra da bi to nakon zajedničkog doručka bilo neozbiljno. 'Da bi se neki projekt realizirao potrebno je duže vrijeme. Nadam se da ćemo se krajem godine sresti na jednoj od takvih akcija. Postoji i poziv za Kambodžu gdje bi Hrvatska predstavila svoj model razminiravanja, koji je bio proglašen najboljim', rekla je Adlešič.

Dodala je kako glas Angeline Jolie čuju u svijetu bogatih ljudi, koji iz različitih razloga mogu odlučiti pomoći. 'Mislim da je jako dobro da se pojavila, prošle godine smo bili nezadovoljni jer se nije pojavila, nadam se da sada nećemo pronaći nešto drugo', rekla je Adlešič. 'Žena koja je planetarno popularna došla pogledati predstavu, kulturu, ljepotu Hrvatske. Mislim da je njezina izjava da će doći sa obitelji najbolja reklama. Reklama koja nas ništa ne košta. Iskreno se nadam da će dovesti i neke druge ljude s novcem u Hrvatsku', zaključila je Adlešič.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene