Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATICA U ŠOKU

'Uljez' im u vlastitom domu poručio - 'Sjetit ćete se vi mene kada dobijete rak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čitateljica koja nam se javila naivno je vjerovala da pomaže ženi koja radi na doktoratu.

Imate li i vi neugodnih iskustava sa sličnim pozivima? Kako ste rješavali takva uznemiravanja? Ukoliko želite podijeliti svoju priču s čitateljima portala Dnevnik.hr pošaljite nam je na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Velika akcija Europola. ilustracija EUROPOL u akciji Pala banda koja je izvukla stotine milijuna eura: Obećavali ogromnu zaradu na kanabisu za medicinsku upotrebu Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka"

Nakon objave informacije kako Ministarstvo gospodarstva predlaže izmjene zakona o zaštiti potrošača i osnivanje posebnog registra u koji će se upisati svi oni koji ne žele primati pozive trgovaca koji nude razne proizvode i usluge, u redakciju su nam se javili čitatelji koji su podijelili svoja neugodna iskustva.

Svi su se susreli s pozivima na fiksne i mobilne telefone putem kojih im se pokušavalo prodati 'sve i svašta'. Jedna čitateljica posebno se razljutila kada joj je s nekoliko različitih brojeva upućeno pet poziva, dio njih na mobitel, a dio na fiksni telefon, putem kojih joj je nuđena identična usluga.

Od pozivatelja je zahtijevala da joj kažu kako su došli do njenog broja , a odgovor je bio da su ga preuzeli iz javnog imenika što nije bilo moguće jer, tvrdi čitateljica, osobno je zatražila da broj bude tajan.

Ali pozivi u kojima se nude ili traže razne usluge mogu se pretvoriti u veći problem od 'obične gnjavaže'.  Još jedna čitateljica s nama je podijelila svoje iskustvo.

USKORO KRAJ? Ovakav poziv svakoga je uznemirio barem jednom

'Ponukana Vašom reportažom odlučila sam ispričati svoje iskustvo. Pred nekih godinu dana dobila sam poziv od gospođe koja se predstavila kao liječnica koja radi na doktoratu, te vezano za to istražuje kako zračenje utječe na zdravlje. Ljubazno me zamolila nek joj dopustim da na moju adresu pošalje kolegu koji će izmjeriti razinu zračenja u mom domu te mi postaviti neka pitanja vezano za moje zdravstveno stanje, a te bi podatke ona tada mogla iskoristiti za svoje istraživanje', napisala je i nastavila.

'Još mi je rekla da ima rok od nekoliko tjedana da završi doktorat, da je stvar hitna i da bi bila jako sretna ukoliko bih joj izišla u susret. Inače pozive u kojim mi nude besplate večere, uređaje, parfeme... uvijek odbijem, no ovoga sam puta naivno mislila da pomažem ljubaznoj liječnici. Dogovorili smo termin i uskoro mi je u kući bio gospodin koji je s meni nepoznatim uređajem počeo mjeriti zračenje po stanu. Mog supruga i mene je pitao gdje najviše boravimo i njegovo je istraživanje baš pokazalo da najviše boravimo na točkama gdje se sjeku negativna zračenja. Pokazao nam je gdje su te 'crne točke' i predložio da nam on razmjesti namještaj po stanu, što bi mi, naravno platili', prisjetila se.

'U tom mi je trenutku bilo jasno da se tu ne radi o nikakvom doktoratu, nego čovjek želi prodati svoju 'uslugu premještanja namještaja'. Vidjevši da smo izrazito skeptični glede njegovog 'istraživanja' dodao je da pas nikada ne bi boravio na tom mjestu, jer on instiktivno prepoznaje to mjesto kao točku koja mu šteti. Kada smo primijetili da oba psa baš najviše vole biti na toj njegovoj 'crnoj točki', shvatio je da mu baš i ne vjerujemo i tada je krenula tortura - uvjeravao nas je da, ukoliko ga ne poslušamo i razmjestimo namještaj da ćemo imati problema sa sljedećim bolestima - rak, astma, čir, probavne smetnje, glavobolja, manje više sve bolesti kojih se mogao sjetiti. Otvoreno smo rekli da u to ne vjerujemo, da nam je žao što je trošio vrijeme, te da smo znali o čemu se radi da do susreta ne bi ni došlo', napisala je čitateljica.

Tu neugodna epizoda nije završila.

'Tada nam je zaprijetio - sjetit ćete se vi mene kada dobijete rak, a vjerujte mi, stan vam je na tako lošoj poziciji da ćete ga sigurno dobiti! Uglavnom, vrlo neugodno iskustvo, ali pokušajmo zamisliti koliko je naivnih ljudi preplašio i na koncu im prodao svoju uslugu? Ovdje nije riječ samo o prodaji, već i prijevari. Šlag na kraju - kad sam kupila telefonsku liniju, zatražila sam da moj broj ne bude javno dostupan, a ne prođe tjedan dana da mi netko ne nudi neki svoj proizvod', zaključila je čitateljica.

A gotovo da nema osobe koja nije zaprimila takav poziv. Izmjene zakona trebale im stati na kraj. No, u slučaju da netko dolazi u vaš dom dobro provjerite o kome se radi i uvijek poslušajte savjet policije da nikad ne puštate nepoznate osobe u vaš stambeni prostor. Također, kod telefonskih poziva od strane nepoznatih osoba, nepoznatog glasa, nikad ne dajte osobne podatke, adresu ili telefonski broj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene