Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon inauguracije

Vučić o nestalima: 'Molim vas da pokušamo u tome biti objektivni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer osvrnuo se na problem nestalih kojeg se u svom govoru dotaknula i Kolinda Grabar Kitarović. 'Problem nestalih naš je zajednički problem i želimo ga riješiti, ali molim vas da pokušamo u tome biti objektivni', rekao je.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju u Zagrebu da problem nestalih u ratu u Hrvatskoj treba sagledati objektivno i jednako se posvetiti otkrivanju sudbine i nestalih Hrvata i Srba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvo obraćanje Inauguralni govor Kolinde Grabar Kitarović: 'Jedna sam od vas' Slika nije dostupna 'Noćna mora za sigurnosne službe' VIDEO Petrović i Bago istaknuli zanimljiv detalj s inauguracije

'Problem nestalih naš je zajednički problem i želimo ga riješiti, ali molim vas da pokušamo u tome biti objektivni', rekao je Vučić nakon inauguracije nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Ona je u svom inauguralnom govoru istaknula da će u odnosima sa Srbijom posebno mjesto imati status nestalih u Domovinskom ratu.

Na Vladinom Twitteru ništa o inauguraciji

'Mi želimo da se taj problem riješi, ali morate razumjeti, a o tome nitko ne želi govoriti, nestalih osoba nije manje ni s druge strane', rekao je predsjednik srbijanske vlade.

Dodao je da je to posao za predsjednike i vlade obiju država. 'To je posao i moj, i Nikolića i Milanovića i Grabar-Kitarović', rekao je Vučić.

Po njegovim riječima, vlasti Srbije i Hrvatske trebaju donositi odluke koje će biti na korist oba naroda, 'a ne svidjeti se nekome ili svakome'.

FOTO Maškare prošle pored predsjednice: Evo što je napravila!

'Mene ne brine što postoji značajan odium javnosti u Srbiji zbog mog dolaska. Ali, ponosan sam na činjenicu da, čini mi se, dobro predstavljam svoju zemlju i što sam došao ovdje. Ovo je veliki, važan dan za Hrvatsku i mi to poštujemo', poručio je srbijanski premijer. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene