Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna akcija

Hrvatska ponovno na nogama - "Ova akcija stvarno nas je sve iznenadila"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tragična sudbina obitelji iz Vođinaca, kojoj zbog teške bolesti supruga i oca prijeti deložacija jer više ne mogu vraćati kredit, dirnula je cijelu Hrvatsku. No, iz čitave države počela je pristizati pomoć.

Tragična sudbina peteročlane obitelji iz Vođinaca pokraj Vinkovaca, kojoj zbog teške bolesti supruga i oca prijeti deložacija iz kuće jer više ne mogu vraćati kredit, dirnula je cijelu Hrvatsku. Pomoć stiže iz svih krajeva, a ne posustaju ni susjedi, rodbina, prijatelji, okolno stanovništvo, koji su na lokalnom igralištu zaigrali humanitarni nogometni turnir.

Pročitajte i ovo Ilustracija Parlamentarni izbori Objavljeno koliko se može potrošiti za promidžbu kandidata na izborima Slika nije dostupna POMOGNITE KLAIĆEVOJ BOLNICI Dječja bolnica Klaićeva sada treba TEBE!

Branimirovo stanje sve je teže, no obitelji se vratila nada da će izbjeći ovrhu i sačuvati dom. "Ova akcija stvarno nas je sve iznenadila, nismo očekivali ovoliki odaziv i da će se toliko ljudi uključiti", kaže Antonija Iličić, Branimirova supruga. 

U humanitarnu akciju uključili su se i lokalni nogometni klubovi. Na turniru u Vođincima okupilo se 16 ekipa. "Ima ekipa iz Vinkovaca, iz Mikanovaca, Ivankova, iz Starih Jankovaca, baš iz svih krajeva, odnosno okolnih sela", objašnjava Josip Komarčić iz NK Mladost.

Zbog velikog odaziva igralo se na dva terena. "A šta nas je motiviralo i potaklo? U svakom slučaju solidarnost. Pomoć obitelji da se izvuče iz ove situacije u kojoj je sada", kaže Niko Jozinović iz Starih Jankovaca.

Tromjesečno prikupljanje pomoći kroz koncerte, biciklijade, utakmice i donacije, pokrenula je udruga 8+. Odazvala se cijela Hrvatska. Antun Trbuk, predsjednik udruge, kaže da su sada stigli negdje na dvije trećine puta, dakle još trećina da bi se projekt doveo do kraja.

Zbog nemogućnosti vraćanja stambenog kredita, banka je zatražila isplatu preostalih 300 tisuća kuna u cijelosti i zaprijetila ovrhom. Rok je istekao, a banka nije odgovorila na zahtjev da pričeka dok završi humanitarna akcija. "Bude teških dana, jednostavno bude kad je previše svega i problema, jednostavno previše", kaže Antonija.

10 godina obitelj s troje djece uredno je vraćala kredit. Nitko nije slutio da će Branimir oboljeti od tumora na mozgu, a Antonija ostati bez posla i to usred otplate kredita kojim su kupili dom. Na svu sreću, bar dio svojih problema riješiti će uz pomoć dobrih ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene