Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj završio na sudu

Hrvati u dijaspori tuže Boba Dylana: 'Ispričaj nam se!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Crnci mogu nanjušiti rasiste, baš kao Židovi naciste, a Srbi Hrvate' - rečenica je to zbog koje će se Bob Dylan naći na sudu u Parizu s hrvatskom dijasporom. Spornu je izjavu izrekao za ugledni časopis Rolling Stone.

Prošle je godine legendarni glazbenik Bob Dylan u intervjuu za časopis The Rolling Stone izjavio kako 'crnci mogu nanjušiti rasiste, baš kao Židovi naciste, a Srbi Hrvate'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovarat će šef Rolling Stonea Bob Dylan oslobođen optužbe da je vrijeđao Hrvate Slika nije dostupna Zanimljiv intervju Bob Dylan: Crnci mogu nanjušiti rasiste, baš kao židovi naciste, a Srbi Hrvate!

Zbog te izjave će Hrvatski svjetski kongres, udruga koja okuplja Hrvate u dijaspori, uskoro pred pariškim sudom početi proces protiv Dylana. 'Sud u Parizu prihvatio je našu tužbu kao osnovanu i sudit će Dylana i vlasnika i urednika časopisa 'Rolling stone'. Bit će suđeni za izazivanje rasne mržnje. Sud traži da Dylan bude nazočan tijekom ročišta unatoč tome što živi u Americi', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Vlatko Marić iz Predstavničkog vijeća ustanove i zajednice Hrvata Francuske.

>> Bob Dylan: Crnci mogu nanjušiti rasiste, baš kao židovi naciste, a Srbi Hrvate!

Udruga koja je tužila Dylana, navodno ne traži materijalnu odštetu nego javnu ispriku za ono što je izrekao.

Spomenimo još i kako je praksa francuskog pravosuđa izricati prilično oštre kazne za izazivanje rasne mržnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene