Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provokacija ili umjetnost?

Što vi vidite? Plakat za kazališnu predstavu podigao prašinu: "Asocijacija postoji"

Još se nije slegnula prašina od plakata Splitskog ljeta, a HNK Split je predstavio još jedan kontroverzni vizual. Ovaj put riječ je o najavi kazališne predstave Gazdarica. Provokacija ili umjetnost? Svatko ima svoje mišljenje.

Predstava je adaptacija Carla Goldonija o vlasnici gostionice u Firenci koja se svakodnevno suočava s neobičnim problemom - muškarcima koji se natječu za njezinu naklonost.

Za razliku od prvog plakata koji je uzburkao lokalce, za novi vizual su nešto sudržaniji komentari.

"Pa asocijacija postoji! Samo neću reći koja", navodi Anita iz Splita u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Nikoline Zečić.

Pročitajte i ovo Večernji potres kod Petrinje Već drugi danas Novi potres na Baniji: "Kuća se zatresla", "Ovaj je sada duže tresao, što je to danas?"

Dizajnerski tandem koji stoji iza oba plakata poručuje: Plakat je blisko vezan uz predstavu i problematizira vještu žensku manipulaciju krčmarice Mirandoline i moć novca u kontekstu današnjeg vremena. Za razliku od naših Jezika koji su probili led, za Gazdaricu imamo uglavnom pozitivne komentare. Zanimaju nas, ali se ne opterećujemo s njima.

Intendant splitskog HNK smatra da su uspjeli u naumu. Cijela Hrvatska sad zna za Splitsko ljeto. Ono traje do 14. kolovoza. Brojke posjećenosti na kraju manifestacije pokazat će koliko su publici smetali, a koliko su ih privukli plakati.

Pročitajte i ovo Obljetnica akcije Oluja, ilustracija - 5 "Dani ponosa i slave" Pume i Pauci zajedno u ratu i u miru: Branitelji otkrivaju što ih ipak najviše boli - "Doći će i neće pružiti jedan drugome ruku"

Cijeli prilog pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene