Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovao u stotinama akcija

HGSS objavio tužnu vijest: Uginuo je Mel, hvala mu za sve!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potražni pas Mel, jedan od veterana iz stare garde potražnih pasa HGSS-a, izgubio je bitku s opakom bolešću i napustio nas 6. kolovoza. 2016., objavio je HGSS tužnu vijest na svojoj službenoj stranici.

Priopćenje HGSS-a objavljujemo u cjelosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija ISTRAGA U NJEMAČKOJ Strašna tragedija: Mrtvu djevojčicu (2) pronašla baka, na tijelu je imala nekoliko crvenih tragova Akcija spašavanja Teške ozljede VIDEO "Nažalost, nismo pobijedili na Eurosongu, ali jesmo - na stijeni": HGSS-ovci na Bijelim stijenama u zahtjevnoj intervenciji

'MEL WESTERN RECALL’S (FCI) HOT NACHO ili za nas poznatiji kao 'MEL', australski je ovčar oštenjen 11.9.2005. godine na sjeveru Austrije. S devet je tjedana doveden u Hrvatsku gdje je školovan i obučavan za potražnog psa HGSS-a. Bio je to prvi australski ovčar uvezen u Hrvatsku. Eksterijerno odličnih ocjena i nositelj nekoliko CACIBA, iako su ga izložbe izrazito nervirale.

U HGSS stanici Karlovac zajedno sa svojim vodičem Dubravkom Butalom položio je licencu obaveznu za sve potražne timove HGSS-a. Sudjelovao je u nekoliko stotina potražnih akcija i vježbi po Republici Hrvatskoj i susjednim državama sve do kraja 2014 godine kada je umirovljen. Zajedno sa svojim vodičem sudionik je bezbrojnih edukacija djece vrtićkog i školskog uzrasta o radu interventnih službi u organizaciji DUSZ-a i HGSS-a, gdje je bio rado viđen gost i plijenio pažnju djece.

Svoje umirovljeničke dane veselo je provodio u krugu obitelji, a svom vodiču i njegovoj obitelji bio je osobni 'terapijski' pas koji ih je uvijek smirivao i razveseljavao svojim nepodobštinama. Bio je odličan pedagog i pomoć Dubravku u školovanju svog nasljednika, mladog australskog ovčara 'THORA' ( Mangry's Might and Main).

U rujnu 2015. pojavili su mu se prvi znakovi opake bolesti - sarkoma. Operiran je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu nakon čega je i dalje bio donekle fit kako i priliči službenom psu. Nastavio je putovati i odlaziti na izlete i šetnje na more i planine. Uz stalnu brigu svojih ukućana, sve je nekako išlo. Početkom srpnja ove godine zbog uznapredovale bolesti je potpuno oslijepio i izgubio osjetilo njuha. 6. kolovoza 2016. godine u 21 sat izgubio je bitku s opakom bolešću. Tako nas je napustio još jedan veteran iz stare garde potražnih pasa HGSS-a, onih koji su gradili temelje Komisije za potrage i lavine HGSS-a. Neka mu je hvala za sve akcije u kojim je sudjelovao i gdje nam je pomagao, hvala mu i za sve trenutke u kojim nas je usrećivao i razveseljavao.

Pozdrav MEL.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene