Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbunjeni kupci

Evo zašto morate čitati deklaracije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U našu je redakciju stiglo nekoliko fotografija koje su zbunile potrošače. Naime, na ambalaži jeftinijih dječjih vlažnih maramica piše da ne sadrže alkohol, a u deklaraciji piše da ima cetearil alkohola. Evo o čemu se radi!

Imate sličan primjer nepravilnosti s nekim drugim proizvodima? Svoje nam fotografije pošaljite na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo ih objaviti!

Pročitajte i ovo Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju Ilustracija Prevaren u Puli 80-godišnjak očekivao nasljedstvo od dalekog rođaka, pa ostao bez više desetaka tisuća eura

Naime, na jeftinijim maramicama, koje koštaju manje od 10 kuna, na pakiranju je navedeno kako ne sadrže alkohol, a u deklaraciji proizvoda, na istoj toj ambalaži, alkohol je naveden kao jedan od sastojaka. Sve je to zbunilo naše čitatelje.

Pitali smo stručnjake koji su nam pojasnili da nije čudno da su se neki građani zbunili no da se ovdje ne radi o etanolu već cetearil alkoholu koji je zapravo smjesa tzv. masnih alkohola koji se često zove i 'vosak' te da on, za razliku od etanola, ne isušuje kožu. 

Čitatelje, koji se ne razumiju u kemijske spojeve niti to trebaju znati, zbunilo je što je na ambalažama izričito naznačeno da proizvodi ne sadrže alkohol, te su očekivali da ga nema u bilo kojem obliku.

>> FOTO Ogorčeni čitatelj o svojem iskustvu s ENC naplatom

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene