Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I građani podržavaju akciju

Od ponoći traje akcija policije Speed Marathon, načelnik osječke policija otkrio gdje vozači više griješe

Aktualno Galerija Mjerenje brzine vožnje automobila Mjerenje brzine vožnje automobila Foto: DNEVNIK.hr +0 Vitomir Lučić, načelnik Postaje prometne policije Osijek Galerija 1/2 >>
Na više od tisuću mjesta diljem Hrvatske, prometna policija u ponoć je počela akciju Speed Marathon, 24-satni nadzor brzine. Akcija se istodobno provodi u svim zemljama Europske unije. Uz nadzor brzine, u fokusu policije bit će i nadzor alkohola, tehničke ispravnosti vozila te korištenja zaštitnog pojasa i uporabe mobitela tijekom vožnje.

''Noć, kao i ostatak dana je protekla mirno. Bile su samo dvije prometne nesreće s materijalnom štetom na području Osijeka, a jednu je uzrokovala neprilagođena brzina. Najveća zabilježena brzina iznosila je 133 km/h, izvan naselja'', izjavio je Vitomir Lučić, načelnik Postaje prometne policije Osijeku razgovoru s Mateom Drmić.

Pročitajte i ovo Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to" Vojna vozila u luci Gaženica, ilustracija potpora španjolskoj vojsci MORH upozorio na vojni konvoj, pogledajte gdje se očekuje zastoj: "Molimo građane za strpljenje"

Načelnik policije je istaknuo kako se prekršaji najviše bilježe u naseljima, a nepropisne brzine bilježe se i izvan naselja. Građani su policiji predložili 100 lokacija za mjerenje brzine na kojima policija vrši nadzor na cesti.

''Brzina uzrokuje trećinu prometnih nesreća od kojih su česte one sa smrtnim ishodom'', napomenula je Matea Drmić.

''Kazne bi trebale biti veće''

Josip iz Osijeka podržava ovu akciju. ''Pa neka! Pogotovo u ovim gradskim naseljima i treba. I sami vidite što se događa na cestama. Treba, to je jako pohvalno'', kazao je.

Ivan iz Splita smtra da bi kazne trebale biti veće. ''Pa trebale bi biti veće kazne i češće se provoditi akcije jer stvarno je veliki broj nesreća u zadnje vrijeme i to se treba pod hitno smanjiti'', zaključio je.


Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene