Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarni koncert

EON donosi humanitarni koncert poznatog ukrajinskog rock benda Okean Elzy

PR
PR Foto: PR
Na koncertu „Sve će biti u redu“ jedan od najpoznatijih ukrajinskih rock bendova današnjice izveo je pjesme koje su postale simbol nade.

Humanitarni koncert poznatog ukrajinskog rock benda Okean Elzy naziva „Sve će biti u redu“, snimljen je na postaji metroa „Zlatna vrata” u Kijevu, jednom od glavnih simbola ukrajinskog glavnog grada te jednoj od najljepših postaja na svijetu, gdje su tisuće Ukrajinki i Ukrajinaca pronašli, te i dalje pronalaze utočište tijekom napada na grad. Koncert u trajanju od 90 minuta dostupan je kao video na zahtjev svim korisnicima EON-a. Koncert je organizirao 1+1 media, jedan od najvećih medijskih holdinga u istočnoj Europi, a cilj je bio dati nadu milijunima Ukrajinaca zahvaćenih ratom te prikupiti novac za humanitarnu pomoć djeci koja su uslijed rata ozlijeđena ili prisilno raseljena. Sredstva je moguće donirati putem poveznice https://ivsebudedobre.1plus1.ua/en

Važan dio ovog koncerta su i arhivske video snimke koje je snimio frontmen benda Svyatoslav Vakarchuk, koji od samog početka rata u Ukrajini putuje diljem zemlje te nastupa u skloništima, na ulicama, u postajama metroa i diljem ratnih zona kako bi pružio podršku civilima, volonterima i vojnicima. Ideja o, kako ju neki nazivaju „najopasnijoj turneji na svijetu“, javila se nakon njegovog posjeta bolnici u Zaporožju gdje je, kako bi ohrabrio brojne ranjenike, Vakarchuk sišao u dvorište bolnice i u spontanom nastupu izveo nekoliko pjesama a cappella. Turnejom podrške dosad je obuhvaćeno desetak ukrajinskih gradova, uz posjete školama, sveučilištima i drugim institucijama s namjerom da se ljudima pruže potpora, nada i snaga da izdrže ratna zbivanja.

Okean Elzy ukrajinski je rock bend osnovan 1994. u Lavovu. Tijekom cijele karijere zastupaju humanitarne i demokratske vrijednosti te su jedan od bendova uz čiju su glazbu odrastale generacije i generacije Ukrajinaca.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene