Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjaj i bijeda Obonjana

Elitno turističko naselje, otok mladih ili putoš?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obonjan, najpoželjniji hrvatski mali otok nikako da se oporavi od propalih tajkunskih ambicija. Bivša šibenska vlast planirala je graditi velebno turističko naselje, a novoustoličena koalicija SDP-a i HNS-a sklonija je teoriji kako otok treba vratiti u ruke mladima iz cijelog svijeta.

Turistička ponuda na ovom biseru Jadrana ne postoji. Osim mora i sunca, ali već odavno smo riješili kako od prirodnih ljepota zarade nema. Na Obonjanu uživaju rijetki gosti s istančanim uksom za prirodne stvari. Čak i oni primjećuju da nešto fali. Graditi je pokušala nedavno poražena šibenska vlast. Posao je ponudila posrnuloj Orco grupi, a Orco svojoj posrnuloj sestrici Sunčanom Hvaru. Nova vlast SDP-a i HNS-a tek pokušava razumjeti što stoji u ugovorima. Ali najave za realizaciju posla s Orcom nisu optimistične.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

>> Turizam bilježi pad od sedam posto

'Pravi patner je sunčani hvar čije akcije nisu najsretnije i to zna hrvatska javnost, ali tražit ćemo i njihovo očitovanje', kazao nam je Petar Baranović, dogradonačelnik Šibenika. Za Obonjan će se vrlo vjerojatno tražiti nova rješenja. Njegovo drugo ime je Otok mladosti. Nekada su ovim šumama kročili izviđači. Ljetovali mladi iz cijelog svijeta. Prekrasno more, netaknuta priroda, dvije gradske vlasti i Orco grupa. U prijevodu će značiti, Sjaj i bijeda Obonjana.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene