Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolji trenuci

Dvije minute i 16 sekundi čistog ponosa, pogledajte i sami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački mimohod bio je uvod u proslavu Dana pobjede. Prisjetite se najbolji trenutaka.

U završnoj oslobodilačkoj vojno-redarstvenoj akciji Domovinskog rata, koja je pod nazivom "Oluja" kao najveća vojna operacija u povijesti moderne hrvatske države počela prije 20 godina, oslobođeno je preko 10.000 četvornih kilometara područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu koja su četiri godine bila pod okupacijom pobunjenih Srba, a omogućene su i oslobodilačke akcije u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Govori šefova države 'Sloboda je najveće blago i nikome ne trebamo dokazivati koliko je 'Oluja' opravdana' Slika nije dostupna 20. obljetnica Oluje Ovuda će prolaziti svečani mimohod u Zagrebu

Prema podacima Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Hrvatska vojska i specijalne policijske jedinice krenule su 4. kolovoza 1995. u 5 sati u napad duž crte od Bosanskog Grahova na jugu do Jasenovca na istoku, na bojišnici dugoj više od 630 kilometara. Hrvatske snage u istočnoj Slavoniji i južnoj Dalmaciji stavljene su u stanje pripravnosti radi mogućeg napada Vojske Jugoslavije i Vojske Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine.

Gotovina u Kninu: Ponosan sam i sretan

U Knin su stigla i mnoga poznata lica

Dvadeseta obljetnica vojno-redarstvene operacije "Oluje", Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja svečano su u srijedu obilježeni u Kninu, dan nakon svečanog vojnog mimohoda koji je na punim ulicama Zagreba pokazao spremnost, obučenost i naoružanje Hrvatske vojske.

Središnje obilježavanje obljetnice "Oluje" počelo je u prijepodnevnim satima na Kninskoj tvrđavi podizanjem hrvatske državne zastave i otkrivanjem spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Svečanosti na Kninskoj tvrđavi, uz brojne ugledne goste, nazočio je cijeli državni vrh - predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Sabora Josip Leko, predsjednik Vlade Zoran Milanović, no govor na središnjem kninskom trgu je od najviših uzvanika održala samo predsjednica.

A velikoj kninskoj proslavi prethodio je veliki mimohod hrvatske vojske. Najbolji trenutaka prisjetite se u priloženom videu kojeg je za vas složila ekipa Dnevnika Nove TV.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene