Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20. godina nakon Oluje

Gotovina u Kninu: Ponosan sam i sretan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska danas ne bi slavila da nije bilo hrvatskih vojnika, pa i 7. gardijske koja je prva ušla u Knin, a potom je ušla i 4. gardijska brigada. Mnogi su ratnici danas pohodili kraljevski grad i sjećali se vremena prije 20 godina.

Smije se i plače od veselja čitava Hrvatska. Danas ponovno u Kninu, 20 godina kasnije, na istoj tvrđavi bio je i umirovljeni general Ante Gotovina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bozanićeva Homilija u Kninu: 'Iako su hrvatske vlasti upućivale srpskom stanovništvu poziv da ostanu, oni su ipak bježali' Slika nije dostupna ovacije za predsjednicu 'Danas se sjećamo onih koji su slomili kičmu velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića'

'Sretan, ponosan, pogotovo jučer. Jučer su naše Oružane snage u Zagrebu i u Hrvatskoj obilježile dan Domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan branitelja, dostojanstveno i veličanstveno. To nastavljamo danas u Kninu', rekao je Gotovina.

'Danas se sjećamo onih koji su slomili kičmu velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića'

Neki se s radošću prisjećaju svojeg ulaska u Knin, te 1995. koja je značila kraj rata. 'Kad smo krenuli u 5:30, kad smo dobili da tenkovi krenu naprijed, išli smo unutra kao na svatove, išli smo i spustili se kao u Pariz lijepo', rekao je Danijel Režan Roko iz Bibinja.

Oni koji su se među prvima popeli na kninsku tvrđavu, i danas su bili u Kninu. 'Ujutro u 9:30 sati, pokojni general Korade, zapovjednik 7.gardijske, njegovih 5 pripadnika, general Ademi i ja, popeli smo se prvi na ovu Kninsku tvrđavu', ispričao je Ljubo Ćesić Rojs.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene