Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović uručio nagradu

Dubrovnik turistički prvak godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistički prvak ove godine je Dubrovnik koji je i najbolja velika destinacija na Jadranu, najbolja srednja je Split, a mala Cavtat, dok je to na kontinentu Zagreb, objavljeno je večeras u sklopu završne svečanosti na Danima hrvatskog turizma u Zadru na kojoj je sudjelovao i premijer Zoran Milanović uručivši pobjedniku - Dubrovniku nagradu.

U obraćanju na svečanosti premijer Milanović je istaknuo kako je pri dolasku iz Bruxelessa u Zadar letio iznad Hrvatske i vidio da imamo prelijepu zemlju u srcu Europe, ali i jednu od najnenaseljenijih.

Resursi su nam tu, na nama je - ili da ih iskoristimo i oplemenimo ili obezvrijedimo, kazao je Milanović poručujući turističkim djelatnicima da u turizmu možemo i duplo bolje od ovog sada, ali da je turizam i ovakav kakav je, jedina gospodarska grana kojom se Hrvatska može mjeriti u svijetu.

Za prihod u turizmu od 7 milijardi eura, kazao je kako može netko reći da je malo, ali važno je da je to prihod koji raste i sve više ide k tome da od turizma i zarađujemo.

Govoreći o PDV-u u turizmu premijer je podsjetio da je smanjen s 25 na 10 posto, što je za turizam dobro, ali i da se sad pitaju u Vladi jesu li to trebali napraviti ili ne, no vjeruje da bi turizam i bez toga smanjenja bio konkurentan.

Općenito, mi smo u održivom stanju, i od turizma možemo još puno više, istaknuo je premijer Milanović koji je čestitao svim turističkim djelatnicima i nagrađenima te poručio da se investicije u turizmu isplate i da uspijevaju oni koji se 'unatoč rizicima usude'.

>> Zbog visokih cijena najma zatvaraju se stari obrti u Dubrovniku

Posebno priznanje za uspješnost u ovoj sezoni dobili su posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. Zrakoplovne baze HRZ i PZO-a, dok je posebno priznanje za promociju Hrvatske u svijetu dobio nogometaš Mario Mandžukić.

Na večerašnjoj svečanosti dodijeljene su prvi put u sklopu DHT-a i Hrvatske godišnje nagrade Anton Štifanić koje su za životno djelo dobili Anđelko Leko iz HUP-Zagreb, kao pojedinac Tullio Fernetich iz tvrtke Primizia, dok su te nagrade za ustanovu i tvrtku dobili Hrvatska gorska služba spašavanja i Gradski muzej Vukovar.

Svečanost dodjele uveličalo je i 24 sinoć nagrađenih najboljih djelatnika u turizmu koji su se pojavili na pozornici.

Na kraju svečanosti, premijer Zoran Milanović se, po vlastitoj želji, s turističkim djelatnicima i svim dobitnicima nagrada fotografirao na pozornici.

Dodjeli nagrada uz brojne turističke djelatnike i premijera prisustvovali su i potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta, te uz ministra turizma Darka Lorencina i ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras, nekoliko zamjenika i pomoćnika ministara te brojni gradonačelnici, župani i drugi.

Primjećeno je da dodjeli nagrada nema predsjednika HGK Nadana Vidoševića, kojeg su ispričali obvezama u Dubrovniku, kao da nema ni zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene