Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio i planove za budućnost

Kako je naš Vatreni krenuo u biznis s crnim slavonskim svinjama: "Poslali smo veliki paket Dariju Srni u Ukrajinu, može pola Kijeva nahraniti"

Domagoj Vida - 2
Domagoj Vida - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Domagoj Vida - 1 Domagoj Vida - 1 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Vida - 2 Domagoj Vida - 2 Foto: DNEVNIK.hr Slavonske crne svinje - 1 Slavonske crne svinje - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Slavonske crne svinje - 2 Galerija 1/4 >>
Mladi su Slavonci prije šest godina krenuli uzgajati crne slavonske svinje i danas ih imaju oko 350. Njihova priča ne bi bila neobična da im u poslu nije pomogao nogometni reprezentativac Domagoj Vida.

Skupina mladih Slavonaca u biznis sa crnim slavonskim svinjama krenula je prije šest godina i to uz veliku pomoć svog prijatelja iz djetinjstva, nogometnog reprezentativca Domagoja Vide, koji nam se javio i objasnio zašto je krenuo u ovaj biznis.

Pročitajte i ovo Crna slavonska svinja je gastronomski hit (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Fajferica Slavonci vuku asa iz rukava – svoje "crno zlato": Stvar je u kvaliteti Slika nije dostupna Svi ugovori na provjeri SVI DINAMOVI TRANSFERI POD POVEĆALOM Uskok zanima samo jedno: tko je platio poreze?

"Moja prva reakcija kada su mi dečki rekli da bi uzgajali crne svinje je bila: 'Kakve sad crne svinje?', ali Bogu hvala da sam ih poslušao i da sam imao povjerenja u njih i danas smo tu gdje jesmo", rekao nam je Vida.

U posao su krenuli skromno, s četiri svinje.

"I to je bilo na možda oko 50 kvadrata, a sad smo dogurali do nekih 350 svinja", rekao je Dimitrije Simonović, uzgajivač crne slavonske svinje.

O kvaliteti njihovih proizvoda svjedoči široka lepeza naručitelja od Hrvatske preko Austrije, Švedske, Danske i Švicarske. Proslavljeni Vatreni, osim što im je pomogao pokrenuti posao, pomaže i plasirati proizvode.

"Skoro svi moji prijatelji sportaši me nazovu. Traže kulen, seku, slaninu, bilo što. Evo zadnje što smo poslali bio je jedan veći paket Dariji Srni u Ukrajinu, može pola Kijeva nahraniti", rekao je Vida.

Vida otkrio planove za budućnost

Uskoro će Srna moći nahraniti i cijeli Kijev jer, kako je Domagoj imao veliko srce i njima pružio posao, tako i oni planiraju pomoći drugima. Kreću s izgradnjom četiri nastambe, a do kraja ove godine u planu im je završiti dvije i time proširiti posao.

"S jedne strane će biti svinjci za krmače, gdje će se one prasiti, s druge strane će biti za bravce koji će imati unutarnji dio i izlazak na pašnjak, prostor gdje će boraviti vani, hranjenje će ići od gore", rekao je Dragan Simonović, uzgajivač crne slavonske svinje.

"Mislim da idemo u pravom smjeru da se proširimo još i više kako bi mogli znači zaposliti još nekoliko ljudi koji bi ostali tu kod nas u Slavoniji", dodao je Dimitrije Simonović.

U Slavoniju će se nakon nogometne karijere vratiti i Vida, koji nam je otkrio svoje planove za budućnost.

"Planiram se vratiti. Evo, imam još, ako Bog da, pet do šest godina. Dokad bude zdravlja ću igrati nogomet, a onda, kad se vratim u Hrvatsku, naravno da ću im pomoći, da ću raditi sve što se može i vidim se u tome. Želim pomagati svojim prijateljima, svojoj Slavoniji, svom Miholjcu tako da ću ostati u tome", rekao je Vida.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene