Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od jeseni u školama?

Divjak najavila suradnju s Kasparovom: "Šah je idealan alat za poticanje logičkog razmišljanja"

Blaženka Divjak i Gari Kasparov (Foto: Dnevnik.hr)
Blaženka Divjak i Gari Kasparov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na svom je Facebook profilu objavila fotografiju sa šahovskim velemajstorom Garijem Kasparovom i najavila kako će u suradnji s njim od sljedeće školske godine kreirati program za eksperimentalne škole.

Divjak je istaknula kako je šah idealan alat za poticanje razmišljanja kod učenika te najavila kako bi nakon eksperimentalnih, program od 2020. mogao zaživjeti u svim školama. 

Pročitajte i ovo Ivano Močić - 1 Ivano Miočić Desetogodišnji genijalac iz Šibenika šahovskoj eliti pomrsio planove, ovo je njegova priča Ilustracija strašna partija VIDEO Užas na šahovskom turniru: Robot zgrabio sedmogodišnjaka za prst i - slomio ga

"Šah je izvrstan alat za poticanje učenika da bolje rješavaju probleme, logički razmišljaju i okušaju se, ne samo igranju šaha, već i u algoritamskom razmišljanju. U suradnji s Garijem Kasparovom kreirat ćemo program za eksperimentalne škole od ove jeseni, a zatim ćemo od 2020. godine najbolje rješenje ponuditi svim školama", poručila je ministrica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene