Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRAVO, VATRENI!

Stižu čestitke državnoga vrha i domaćih političara: Vatrenima poruku poslao i legendarni šahist

Slavlje Vatrenih
Slavlje Vatrenih Foto: Afp
Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala boljim izvođenjem 11-eraca izbacila Japan s 1:1 (3:1). Utakmicu su pratili hrvatski predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković, koji su reprezentaciji čestitali na društvenim mrežama.

"To je Hrvatska, hrabra i borbena kad najviše treba! Čestitam Vatrenima na pobjedi!" napisao je predsjednik Zoran Milanović na Facebooku.

"Ponosni smo i sretni. Bravo, Hrvatska!", poručio je premijer Andrej Plenković na Twitteru.

 

"Ovo je sjajan uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije", kazao je Plenković  nakon prolaska u četvrfinale i pobjede nad Japanom na SP-u na stadionu Al Janoub u Katru.

"Čestitam Daliću i igračima na fantastičnom uspjehu. Nije im bilo lako u u ovakvoj atmosferi protiv Japana, s prepunim stadionom i dvosatnim bubnjanjem japanskih navijača. Očito je i utakmica bila fizički zahtjevna pa je ovo sjajan uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije. S obzirom da smo gubili prvo poluvrijeme, ovaj rezultat je sjajan. Mislim da je Hrvatska bila bolja, pogotovu u drugom dijelu, a Livaković je imao fantastičnu večer prilikom izvođenja penala", kazao je Plenković, koji je pohvalio igru Gvardiola, Perišića i Modrića, te najavio četvrtfinale.

"Ja sam ujutro bio u našem kampu i u razgovoru s Livakovićem i izbornikom Dalićem kazao sam da smo uvijek kad bi prošli grupnu fazu na svjetskim prvenstvima, prošli među četiri najbolje, u polufinale. Neka i sada bude tako", zaključio je Plenković, koji zbog obveza neće nazočiti utakmici s Brazilom u petak.

Čestitke Vatrenima uputio je i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Pobjedu naših nogometaša proslavili su i MOST-ovci Nikola Grmoja, Ante Kujundžić koji su feštali uz poznate stihove Olivera Dragojevića.

Čestitke Vatrenima uputila je i Marijana Puljak iz stranke Centar.

Bivši čelnik SDP-a, a danas član Socijaldemokrata Davor Bernardić nije propustio čestitati hrvatskim nogometašima.

Zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini iz redova Mosta, Trpimir Goluža zahvalio je Bogu i Dominiku Livakoviću.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku Vatrenima prigodno objavivši sliku Dominika Livakovića kako brani jedanaesterac.

Povodom pobjede Hrvatske nad Japanom oglasio se i legendardni šahovski velemajstor Gari Kasparov koji se pita može li se ponoviti čarolija iz 2018.

Nakon 120 minuta rezultat je bio 1:1, a onda je prilikom izvođenja 11-eraca u junaka izrastao Dominik Livaković, koji je obranio tri udarca Japanaca. Više o utakmici čitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene