Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ASH traži Kirinovu ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH) i Udružena ljevica, povodom najveće tragedije koja je pogodila Hrvatsku nakon rata, traže hitnu ostavku ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina i međunarodnu istragu te stravične nesreće zbog mogućeg sukoba interesa.

Kako je priopćeno iz ASH, ova Vlada ne samo da je ponovno pokazala svoju bahatost, nesposobnost i neprofesionalnost, već je pokazala da nema nimalo morala ni odgovornosti, jer do danas ni ministar Kirin, ni premijer Ivo Sanader nisu ponudili svoje ostavke.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

 "Resorni ministri kao i premijer plaćeni su prije svega za odgovoran rad, pa Udružena ljevica za sada traži od ministra Kirina trenutačnu ostavku, jer u svim uređenim državama i zbog manjih tragedija ministri, a kojima nije stalo isključivo do fotelja, u takvim trenucima daju trenutačnu ostavku ili barem mandat na raspolaganje", priopćeno je.

ASH i Udružena ljevica smatraju da zbog te tragedije i netko veći od ministra mora odgovarati i to ne samo davanjem ostavke.

Nedopustivo je da građani Hrvatske svakodnevno stradavaju zbog nečijih krivih poteza i loših odluka, a da im se licemjerjem i bahatošću ruši dostojanstvo te onemogućuje normalan život i da nitko ništa ne odgovara, ocjenjuju ASH i Udružena ljevica.

"Udružena ljevica još jednom izražava najdublju sućut obiteljima i prijateljima poginulih vatrogasaca, te predlaže predsjedniku RH Stjepanu Mesiću da se sve poginule i teško stradale vatrogasce odlikuje ordenom za hrabrost jer je to najmanje što državni vrh može učiniti kako bi iskazao poštovanje tim istinskim junacima i njihovim obiteljima", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik ASH i kandidat za premijera Udružene ljevice Zlatko Klarić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene