Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ASH na izbore s DSŽ i Vesnom Balenović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH) i kandidat za premijera Udružene ljevice na predstojećim izborima Zlatko Klarić potpisao je danas sporazum s predsjednicom Demokratske stranke žena (DSŽ) o zajedničkom nastupu u IX. i X. izbornoj jedinici te je predstavio nositeljicu liste u VI. izbornoj jedinici Vesnu Balenović.

Klarić je na današnjem potpisivanju rekao da je glas za listu
udružene ljevice glas protiv i HDZ-a i SDP-a i svih koji su
sudjelovali u pljački hrvatskih građana u privatizaciji i pretvorbi. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže mirenje Europski sud naložio Vladi da sklopi nagodbu s Vesnom Balenović Slika nije dostupna Počelo suđenje 'zviždačici', prosvjetnoj inspektorici Nadi Stanović

Naglasio je da nakon izbora, ako uđu u Sabor, nikako ne namjeravaju koalirati s tim strankama. Kao kandidat za premijera pozvao je i kandidate za premijera drugih stranaka i lista na javno sučeljavanje pred javnosti.

Vesna Balenović, poznata široj javnosti po tome što je bivšeg
potpredsjednika vlade Slavka Linića prozvala za nezakonitosti u Ini, rekla je da joj je prioritet borba protiv korupcije. 

"Ako uđem u Sabor, a nadam se da hoću, zalagat ću se za donošenje zakona o zaštiti 'zviždača'" (osoba koje ukazuju na nepravilnosti u svojoj sredini), rekla je Balenović. Taj bi zakon bio još jedan od oblika borbe protiv razgranate korupcije u Hrvatskoj, protiv koje sam se i sama borila, naglasila je. Rekla je da u Hrvatskoj nema političke volje za borbu protiv korupcije, oštro kritiziravši državno odvjetništvo i policiju da se ponašaju kao vlasništvo predsjednika Mesića i premijera Sanadera.

U ime DSŽ predsjednica stranke Maja Marija Jelinčić također je
kritizirala korupciju u Hrvatskoj. Ona je izbornom farsom ocijenila
nedavno donesena pravila izbornog predstavljanja na Hrvatskoj
radioteleviziji koja, po njezinim riječima, favorizira velike stranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene