Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li uspjeti?

60 sati za štednjakom: Hrvatski kuhari humanitarci pokušavaju oboriti svjetski rekord

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cilj maratonskog kuhanja je prikupiti novac kako bi oni kojima je to najpotrebnije dobili priliku pohađati edukacijske radionice...

Dva vrhunska kuhara dobrog srca Željko Ivnik i Vedran Habel krenuli su u obaranje Guinnessovog svjetskog rekorda u timskom kuhanju. Kuhari planiraju kuhati 60 sati uz prijenos uživo od petka, 15. svibnja u 8 sati, do 20 sati u nedjelju, 17. svibnja. Njihovo kuhanje, borbu za slabije i potrebite možete pratiti putem videolinka.
 
Vješti dvojac se primio kuhača u zagrebačkom Ugostiteljsko edukacijskom centru inkluzije. Cilj ovog događanja je prikupiti sredstva kako bi Udruga UNUO omogućila osobama s invaliditetom, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeci i mladima u nepovoljnom položaju, pohađanje edukacijskih radionica. Udruga UNUO drži posebne edukacijske programe za zanimanja u ugostiteljstvu već 12 godina.

Pročitajte i ovo Kuhinja, ilustracija - 1 MICHELINOVE ZVJEZDICE Još tri hrvatska restorana dobila prestižno gastronomsko priznanje: "Ono što donosi tu magiju jest strast, kreativnost samih kuhara" Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja kuhari odlaze iz petrinje Stanovnici Banovine uskoro bi mogli ostati bez toplih obroka, vrijedni kuhari ostali bez potpore: "Više nemamo uvjete za rad"

"Svaka fizička ili pravna osoba može sudjelovati u realizaciji ove priče, svako tko želi može ugraditi sekunde, minute i sate u ovaj pothvat. Što to znači? Svatko tko želi može kupiti neograničen broj sati po jediničnoj cijeni od 1.000,00 kuna do trenutka kada svi sati budu "prodani". Moguće je kupiti i sekunde i minute, svaka uplata je dobrodošla, svaka kuna pomoći će nam u nastavku rada s našim korisnicima. Cilj je oboriti rekord kuhanjem u trajanju od 60 sati. Svatko tko kupi minimalno jedan sat bit će, ako to želi, spomenut kao osoba ili tvrtka koja je nesebično začinila i omogućila ovu priču", otkriva UNUO

Više informacija o udruzi, dosadašnjem radu, hrabrim chefovima, kao i donacijama kojima možete pomoći potražite na internetskoj stranici udruge ili na Facebooku. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene