Sastojci:
- 1 kg bundeve
- 4 dl vode
- 3 dl vrhnja za kuhanje ili slatkog vrhnja
- kopar ili majčina dušica
- 10 g kima
- sol
Priprema:
Bundevu ogulite, očistite i izrežite na kockice te stavite kuhati u 4 dl vode. Kada se skuha, procijedite vodu i izmiksajte bundevu u blenderu. Vratite procijeđenu vodu, dodajte vrhnje, sol i kopar. Čim juha zakuha, ugasite vatru. Nakon posluživanja pospite juhu mljevenim kimom. Po želji možete dodati ispečeni toast izrezan na kockice ili žlicu milerama.
Najčitanije
-
Naoružanje, tehnika, vježbe...
Vojska stiže u četiri hrvatska grada: MORH objavio kako će izgledati obilježavanje Dana državnosti
-
Skriveno od javnosti
Razotkriven tajni rat Izraela: Špijuniraju, prisluškuju, hakiraju i prijete, a cilj je samo jedan
-
Na Krku
"Ne želimo da uđu u kuću, strahujemo za unuku i goste": Otočane zabrinula pojava zmija u mjestu