Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krumpir nezaobilazan

Hobotnica ispod peke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hobotnica ispod peke delikatesa je kojoj nitno ne može odoljeti.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smjesa s povrćem Povrtni odresci Slika nije dostupna Poslužite hladno Šarena salata s krumpirima

- 2,5 kg hobotnice
- 2 glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 mrkve
- 2 kg krumpira
- 2 dl bijelog vina
- sol
- papar
- ½ stručka peršina
- maslinovo ulje
- lovorov list

Priprema:

Hobotnicu očistite i operite te ju ostavite da se ocijedi. U međuvremenu ogulite krumpire te ih narežite na deblje ploške. Krumpire poredajte po velikom nauljenom limu, dodajte krupno narezani luk, češnjak, mrkvu, lovorov list i peršin. Na krumpire stavite hobotnicu, te sve zalijte bijelim vinom, zasolite i zapaprite. Hobotnicu s krumpirima stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite oko 1,5 sat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene