Sastojci:
- 60 dag brašna
- 3 jaja
- 1 žlica ulja
- 100 g mljevenog maka
- 1,5 kg buće
- 3 dl kiselog vrhnja
- šećer
- voda
Priprema:
Od brašna, 1 jaja, malo soli i mlačne vode zamijesite tijesto. Dobro ga izradite, ostavite da odstoji 20-ak minuta. Zatim ga razdijelite na tri tanka dijela i razvaljajte u kore veličine malo veće od pleha u kojem će se peći. U međuvremenu ogulite bučnicu, odstranite koštice, naribajte je i ostavite da stoji neko vrijeme. Zatim ju stisnite između ruku da iscijedite vodu. Buču pomiješajte s 1 jajem, šećerom, makom i 2 dl vrhnja. Pleh premažite uljem i stavite na dno jednu koru tijesta, a na njega pola nadjeva.
Zatim stavite drugu koru, na njega preostali dio nadjeva te poklopite trećom korom. Nju premažite smjesom preostalog vrhnja i jaja. Stavite peći 40 min na 200 stupnjeva.
Umjesto ručno rađenog tijesta možete kupiti gotove kore. Dovoljno je ukupno 9 kora koje slažete po tri.
-
Naoružanje, tehnika, vježbe...
Vojska stiže u četiri hrvatska grada: MORH objavio kako će izgledati obilježavanje Dana državnosti
-
Skriveno od javnosti
Razotkriven tajni rat Izraela: Špijuniraju, prisluškuju, hakiraju i prijete, a cilj je samo jedan
-
Na Krku
"Ne želimo da uđu u kuću, strahujemo za unuku i goste": Otočane zabrinula pojava zmija u mjestu