Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naplaćeno mu i vještačenje

Ovako je kažnjen vlasnik bombona punih droge zbog kojeg su dvije žene završile u bolnici

Gumeni bomboni s THC-om - 2
Gumeni bomboni s THC-om - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Dvije žene završile su u bolnici nakon što su pojele gumene bombone koje su našle kod Kanađanina u kući na području Konavala. Prekršajno je kažnjen novčanom kaznom od 20 tisuća kuna. Osim toga naplaćeni su mu i troškovi vještačenja.

Policija je kuću koju je 43-godišnji Kanađanin unajmio za odmor u Konavlima pretražila 3. studenoga.

Pronađena je manja količina marihuane i plastična kutija u kojoj su se nalazili bomboni raznih oblika i boja težine 332 grama, kao i 15 pakiranja sa sadržajem nepoznate tvari omotane bijelim papirom težine 175 grama.

Bombone su ranije konzumirale spremačica kuće i još jedna žena kojima je nakon toga pozlilo i zbog čega su zatražile liječničku pomoć, priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Droga u kosi - 3 Sve domišljatiji krijumčari Droga na vrh glave: Planove im je pomrsio skener te razotkrio skrivene predmete

Za pronađene slatkiše posumnjalo se da sadrže drogu, pa su poslani na vještačenje. Nalazom je potvrđeno da se u njima nalazi THC, psihoaktivna tvar koja se dobiva iz indijske konoplje i koja spada u drogu.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da pronađeni bomboni pripadaju 43-godišnjem Kanađaninu, u čijem je najmu bila kuća za odmor. Od njega je, kao mjera opreza, oduzeta putovnica do završetka istrage.

Pročitajte i ovo Gumeni bomboni s THC-om - 2 drama u Konavlima Dvije žene pojele gumene bombone pa završile u bolnici: "Halucinacije, tjeskoba, lupanje srca, preznojavanje, poteškoće disanja..."

Utvrđeno je da su bomboni bili namijenjeni osobnoj uporabi, pa je Kanađanin prekršajno kažnjen novčanom kaznom od 20 tisuća kuna. Osim toga naplaćeni su mu i troškovi vještačenja u iznosu od 7550 kuna.

Nakon što je platio kaznu, vraćena mu je putovnica i on je otišao iz Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene