Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom tri godine

U Puli podignuta optužnica zbog mobinga: Vrijeđao i ponižavao podređene, jednoj zaposlenici i prijetio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pulsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 41-godišnjaka zbog mobinga u jednom tijelu državne uprave.

Optužnica je podignuta zbog dva kaznena djela zlostavljanja na radu i jednog kaznenog djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina prijetnjom, priopćeno je iz pulskog državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priča koja trese Slavoniju BOSO NAPADNUT KOLCEM Događa se upravo ono na što upozoravamo od prvog dana Slika nije dostupna Dobit će 89.000 kuna odštete Potvrđena presuda da je novinar Peratović bio mobingiran nakon teksta o Karamarku

41-godišnjaka se tereti da je od početka prosinca 2015. do 1. listopada 2018. u jednom tijelu državne uprave, kao nadređeni službenik, učestalo vrijeđao i ponižavao podređene mu zaposlenike te takvim ponašanjem narušio njihovo zdravlje.

Osim toga, tereti ga se i da je od travnja 2016. do točno neutvrđenog dana 2018. godine, kao nadređeni službenik, u više navrata prijetio zlom podređenoj zaposlenici što je nju ustrašilo i uznemirilo.

Dokaže li mu se krivica, za mobing može biti kažnjen kaznom zatvora u trajanju do dvije godine, dok za prijetnju može dobiti do tri godine zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene