Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIŠESTRUKI PREKRŠITELJI

Skupa vožnja: Dvojici muškaraca sud odrezao čak 20 tisuća kuna kazne, pogledajte što je bilo kap koja je prelila čašu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica će platiti po 20.000 kuna kazne jer su uhvaćeni u vožnji dok im je vozačka dozvola privremeno oduzeta ili ukinuta, izvijestili su u subotu iz karlovačke Policijske uprave.

Unatoč zabrani vožnje, 31-godišnji vozač uhvaćen je u utorak u Karlovcu u vožnji osobnog automobila, a 48-godišnjak u srijedu dok je Slunjem vozio teretno vozilo.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi

Riječ je o višestrukim počiniteljima prometnih prekršaja, a ovaj put Općinski sud u Karlovcu izrekao im je maksimalnu zakonom predviđenu novčanu kaznu od 20.000 kuna svakome, kao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Kako stoji u u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, maksimalnom kaznom od 20.000 kuna može se kazniti osam najtežih prekršaja: vožnju u suprotnom smjeru na autocesti ili brzoj cesti, prekoračenje brzine u naseljenom mjestu za više od 50 km/h, namjeran prolazak kroz crveno svjetlo, odbijanje testiranja na alkohol ili droge, vožnju pod utjecajem droga ili alkohola iznad 1,5 g/kg, te vožnju prije stjecanja prava te za vrijeme dok je vozačka dozvola privremeno oduzeta ili ukinuta.

Policija je izvijestila i da je još jedan vozač, višestruki prekršitelj prometnih propisa, završio u zatvoru na 17 dana zbog alkoholiziranosti.

Kaznom zatvora od 17 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci karlovački je Općinski sud kaznio 42-godišnjaka koji je u utorak Brezovom Glavom kod Karlovca vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 2,78 promila, stoji u priopćenju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene