Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedeni

Osijek: Oskvrnuli grobove i krali nakit s pokojnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko grobara privedeno je na Županijski sud u Osijeku zbog sumnje da su pljačkali nakit s preminulih osoba.

Dolazak krim-policije u osječke tvrtke Ukop d.o.o. , iznenadio je sve prisutne djelatnike, pa i direktora Milana Krištu, koji novinarima nije puno otkiro. 

Pročitajte i ovo Pljačka vozila FINA-e u Rijeci Riješena velika pljačka VIDEO Pao pljačkaš kombija FINA-e, policija objavila dramatičnu snimku uhićenja: "Policija je, gospođo", "Dijete mi spava" Slika nije dostupna Automobil zapalili Ukrali automobil pokojniku pa krenuli u pljačku

 

'Bio bih najsretniji kad bih vam u ovom trenutku mogao uperiti prstom u nekog od mojih djelatnika i reći da je on kriv, ali ne mogu. Istraga je u tijeku i za sada doista više ništa ne znam. Bila je policija i to je točna informacija', kratko je rekao Krišto za  Glas Slavonije.

Sa slučajem je upoznato i Općinsko državno odvjetništvo, pa je glasnogovornica Ivana Kolesarić rekla kako je u tijeku zajedničko krim- istraživanje PU osječko-baranjske i ODO-a.

>> Ubio je lijes s pokojnim mužem

Inače, uz krađe svijeća i cvijeća, što je na grobljima gotovo uobičajena pojava, u Osijeku je zabilježena i krađa novca iz lijesa pokojnika na groblju u Retfali. Zbilo se to između 31. listopada i 6. studenoga 2011. Tom prilikom, kako je tada potvrdila i PU osječko-baranjska, iz grobnice je ukradeno oko 800 kuna.

Da novac nedostaje, otkriveno je nakon što je pokojnikov unuk vidio pomaknutu ploču na grobnici ovog romskog pokojnika. Naime, uobičajeno je da se pokojnici romske nacionalnosti pokapaju s novcem jer vjeruju da bi im mogao zatrebati u zagrobnom životu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene