Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin iz mržnje

Optužni prijedlog za razbijače vozila beogradskog odvjetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužni prijedlog protiv trojice mladića koji su u Župi Dubrovačkoj oštetili automobil beogradskog odvjetnika i, ocijenivši da su to učinili iz mržnje zbog njegove nacionalnosti, predložilo za njih bezuvjetnu kaznu zatvora.

Općinsko državno odvjetništvo je optužni prijedlog protiv hrvatskih državljana I. M. (1988.), I. R. (1988.) i J. S. N. (1985.) podnijelo za kaznena djela uništenja i oštećenja tuđe stvari u svezi s člankom 89. st. 36. Kaznenog zakona kvalificiranog kao zločin iz mržnje, navodi se u priopćenju na internetskim stranicama DORH-a.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

>> Teška mrlja bačena na hrvatski turizam

Okrivljene se tereti se da su 15. srpnja oko 2 sata u dogovoru, zajednički i s namjerom da oštete parkirani peugeot 407 srbijanskih registracijskih oznaka, a zbog mržnje prema vlasniku zbog njegove nacionalnosti, udarali po automobilu rukama, nogama i drvenom palicom. Na automobilu su pričinili štetu u iznosu od oko 10 tisuća kuna. Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku predložilo je da se svakom okrivljeniku izrekne po bezuvjetna kazna zatvora, kaže se u priopćenju (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene