Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnijelo ih jugo kod Umaga

Jedan je nestali surfer uspio doplivati do obale, za drugim nastavljena potraga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sada je potraga zbog povoljnog vjetra nastavljena, dok pregledavanje mora iz zraka zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta još nije moguće

Potraga za jednim od surfera, 47-godišnjim državljaninom Slovenije koji je u ponedjeljak poslijepodne s kolegom nestao na moru ispred Umaga, nastavljena je u utorak rano ujutro, potvrdili su nam iz Ministarstva mora.

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Neslužbeno se govori Obustavlja se potraga za tijelom Danke Ilić u ovom opsegu? Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje

Dodaju kako je za sada potraga zbog povoljnog vjetra nastavljena brodicama, dok pregledavanje mora iz zraka zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta još nije moguće. Tijekom noći duž obale bile su raspoređene ophodne jedinice, no sufer za sad nije pronađen.

Iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva mora izvijestili su da je obaviještena i Obalna straža u cilju pripreme raspoloživih pomorskih i zračnih resursa koji bi mogli sudjelovati u potrazi za nestalim surferom nakon što se poboljšaju vremenski uvjeti.

Podsjetimo, nakon dojave građana koji su u ponedjeljak oko 17 sati obavijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru da olujni vjetar dvojicu surfera nosi prema otvorenom moru, pokrenuta je spasilačka akcija u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula i Lučkom ispostavom Umag.

Službenici pulske Kapetanije su u 18 sati javili kako je jedan od dvojice surfera uspio samostalno doplivati do obale u blizini Umaga, gdje su ga preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Pula.

Nestalog 54-godišnjaka sa Silbe pronašli na otočiću Kozjaku

Iz PU zadarske izvijestili su kako su u noći na utorak oko 1 sat od Lučke kapetanije Zadar zaprimili dojavu o nestanku 54-godišnjaka na otoku Silbi, a koji je u ponedjeljak tijekom dana otišao obići svoje brodove u uvali Smardeča na Silbi.

U potragu se uključila pomorska policija, lučka kapetanija i mještani Silbe.

Muškarca su neozlijeđenog u utorak oko 8 sati na otočiću Kozjaku, između otoka Ilovika i Lošinja, pronašli članovi posade službenog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene