Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedeno krim istraživanje

Kinez i Hrvat privedeni jer su u imotskom kafiću uzvikivali ''Za dom spremni''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednom ugostiteljskom objektu u Imotskom nastala je inkriminirajuća snimka za jednog Kineza i jednog Hrvata.

Na društvenim mrežama objavljena je snimka na kojoj se vidi kako Kinez i Hrvat u Imotskom uzvikuju ''Za dom spremni''. To je potaknulo prijavu policiji koja je odmah provela izvide, a onda i kriminalističko istraživanje. Dvojac je uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud.

Pročitajte i ovo Marko Miljanić Za Dnevnik Nove TV Jedan od govornika sa skupa HOS-a o prijavi policije: "To je stari hrvatski pozdrav, nema veze s NDH-om" Obljetnica HOS-a u Splitu, ilustracija - 1 U Splitu Policija najavila optužni prijedlog protiv dvije osobe sa skupa HOS-a na kojem se uzvikivalo "Za dom spremni"

''Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske i 43-godišnjim državljaninom Republike Kine, provedenim zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, temeljem zaprimljene dojave 1. veljače 2019. godine da su putem društvenih mreža objavljeni video zapis i fotografije na kojoj osobe pjevaju pjesme i ističu simbole kojima se remeti javni red i mir, odmah su poduzeti policijski izvidi.

Utvrđeno je da je spomenuti sadržaj snimljen na ulici i u ugostiteljskom objektu u Imotskom, a zbog sumnje da su spomenute osobe počinile navedeni prekršaj, danas tijekom jutra su uz optužni prijedlog dovedene na Prekršajni sud'', priopćili su iz policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene