Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen istražni zatvor

Horor kod Koprivnice: Osam godina držao muškarca zatočenog kao roba - prisiljavao ga na težak rad i tukao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici pokrenulo je istragu protiv 67-godišnjaka. Sumnjaju da je tijekom osam godina držao muškarca kao roba.

67-godišnjak je osumnjičen da je od početka 2012. do kolovoza 2020. godine na svojem poljoprivrednom gospodarstvu u okolici Koprivnice iskoristio teške osobne prilike i siromaštvo 50-godišnjaka.

Pročitajte i ovo Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora

Prisilio ga je da svakodnevno obavlja teške fizičke poslove na gospodarstvu bez ikakve novčane naknade.Tijekom tih godina 50-godišnjaku nije osigurao zdravstvenu zaštitu niti osnovne higijenske uvjete za život. Osim toga, 67-godišnjak je 50-godišnjaku ograničio slobodu kretanja i socijalne kontakte te ga fizički kažnjavao.

Time je uspostavio njegovu potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom te postupao s njime kao sa svojim vlasništvom.

"Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 67-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku", priopćeno je iz Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici.

Ukoliko mu se dokaže krivica, 67-godišnjaka očekuje kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene