Obavijesti Video Pretražite Navigacija
canadair i airtractor

Gori kod Perkovića, požar gase i dva aviona Oružanih snaga: "Teren je zahtjevan, možda ima zaostalih zvončića"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar u Mravnicama kod Perkovića zbog zahtjevnog terena, osim vatrogasaca na tlu gase i jedan Canadair te Airtractor iz Protupoždarne namjenski organizirane snage Hrvatske vojske.

Jedan Canadair CL-415 i jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućeni su u srijedu, 22. srpnja 2020. godine na požarište Mravnica-Perković u Šibensko-kninskoj županiji, priopćili su iz Ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

"Gašenje bi moglo potrajati jer je riječ o terenu na kojem su mogući zaostali eksplozivni zvončići. Kuće nisu ugrožene", kažu u Županijskom centru 112. Kako javlja Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije, na intervenciju su izašli članovi JVP Šibenik, DVD Šibenik, DVD Grebaštica i DVD Brodarica-Krapanj, preciznije 27 vatrogasaca s devet vozila, prenosi Šibenik.in.

Prethodno je jedan Canadair sudjelovao u gašenju požara kod Posedarja u Zadarskoj županiji.

"Hrvatska vojska je i ove godine za vrijeme trajanja glavnog napora Protupožarne sezone (15. lipnja - 30. rujna) ustrojila Protupožarne namjenski organizirane snage koje čine sve sastavnice Hrvatske vojske", piše u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene