Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKRENUTA ISTRAGA

DORH objavio detalje iznude u Šibeniku: Župan Pauk ostao je bez više od 30 tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog kaznenog djela iznude, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku pokrenulo je istragu protiv dvojice mladića u dobi od 28 i 19 godina, koji su iskoristili maloljetnika da iz sefa u stanu šibensko-kninskoj župana Gorana Pauka uzme 31.500 eura.

Iz sefa u stanu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka nestalo je 31.500 eura koje je maloljetnik uzeo i pod prijetnjama predao 28-godišnjaku i 19-godišnjaku, priopćilo je šibensko Općinsko državno odvjetništvo ne navodeći njihova imena, nego samo godišta.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Kako navodi to odvjetništvo, osnovano se sumnja da su 28-godišnjak i 19-godišnjak od početka svibnja do 18. svibnja ove godine. u Šibeniku, zajedno i u dogovoru, s ciljem da se okoriste, nekoliko puta, iskorištavajući dob maloljetnog djeteta, prijetili da će "napasti na život i tijelo njega i članova njegove obitelji te tražili da im donese novac".

Dijete im je, kako se navodi, zbog straha za sebe i obitelj, predalo 31.500 eura koje je uzelo iz sefa u stanu. Okrivljena dvojica zatražila su nakon toga od njega da snimi glasovnu poruku kako im je novac predao dobrovoljno, što je pod prijetnjom i učinio.

Predloženo je da se 19-godišnjaku, koji je priveden i ispitan 20. svibnja, odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka i ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage prihvatio i odredio mu jednomjesečni istražni zatvor.

Nakon uhićenja u Sesvetama 27. svibnja priveden je i u državnom odvjetništvu ispitan 28-godišnjak, koji je bio u bijegu. I za njega je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog istih zakonskih razloga, što je sudac istrage prihvatio te mu odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene