Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nikad nisam prodavao drogu'

Cvik: Ruža mi je smjestila da bi postala ministrica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja Jakši Cvitanoviću Cviku i njegovoj skupini dilera optuženih za raspačavanje droge na području Splita i Dubrovačko-neretvanske županije danas je na Županijskome sudu u Splitu obranu počeo iznositi provooptuženi Cvitanović.

Cvitanović je ostao pri svojem iskazu iz istrage da nikada nije prodavao drogu, a za namještanje cijelog slučaja danas je okrivio negdašnju članicu HSP-a i saborsku zastupnicu Ružu Tomašić.  Cvitanović je rekao kako je svjestan da ga određeni svjedoci terete da je prodavao drogu zbog, kako je dodao, cjelokupnog pritiska koji se u to vrijeme događao u javnosti. Za Želitu Tomić, koja je sudu izjavila da je Cvik prodavao drogu i organizirao dilersku skupinu, rekao je da je asocijalna, a kao takvu ju je iskoristila Ruža Tomašić, za koju je uvjeren da mu je smjestila cijeli slučaj. 'Tomašićka je mislila da će njena tadašnja stranka HSP na račun hvatanja dilera s Korčule osvojiti dovoljno mandata i da će ona za nagradu postati ministrica unutarnjih poslova', ustvrdio je Cvik.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

'Sa Želitom Tomić nikada nisam imao nikakav sukob, a njen motiv da me tereti na sudu je nešto drugo. Molim medije da pomognu da se dozna cjelokupna istina, a da me se ne prikazuje kako to mediji sada rade', istaknuo je Cvitanović obrativši se dijelom i novinarima u sudnici. Sudac Zoran Matulović upitao je prvooptuženoga Jakšu kako može objasniti to što ga bivša djevojka Petra Gugić tereti za raspačavanje droge, na što on nije odgovorio. Samo je spomenuo njihov fizički sukob od prije nekoliko godina. Jakša Cvitanović na kraju je rekao da se uvijek iživcira kada se sjeti da 'u zatvoru leži zbog male koja je sudu rekla dosta gluposti'. Iznošenje obrane prvooptuženoga Jakše Cvitanovića Cvika nastavlja se sutra. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene