Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen na osam godina

Cvik ponovno na sudu, zbog prijetnji bivšoj djevojci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedočenjem Petre Gugić iz Korčule na Županijskome sudu u Splitu nastavljeno ponovljeno suđenje Korčulaninu Jakši Cvitanoviću Cviku (35) i Ivici Zulimu (30) iz Trogira zbog prijetnja USKOK-ovoj svjedokinji Petri Gugić, koja ga je teretila na suđenju korčulanskoj dilerskoj grupi.

Cvik se tereti da je, bivšoj djevojci Petri Gugić, sada udanoj Rašidagić, prijetio preko Zulimove sestre Marijane Ugrine i tražio da promijeni iskaz protiv njega kojim ga je teretila u postupku za dilanje.  Jakša Cvitanović Cvik i Ivica Zulim već su bili osuđeni za prijetnje Petri Gugić - Cvik na osam, a Zulim na šest mjeseci zatvora, ali je Vrhovni sud zbog sumnje u vjerodostojnost iskaza Petre Gugić ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno suđenje pred istim vijećem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preslušani audiozapisi Cvik se čudio da kakva je ovo država Slika nije dostupna Nije mogao listati spise Cvik zatražio da mu skinu lisičine u sudnici

>> Cviku osam godina i tri mjeseca zatvora

>> Cvik: Želita Tomić je za psihijatriju

Na današnjem ročištu Petra Gugić ostala je pri svojem iskazu i ponovila da ju je na mobitel nazvala Marijana Ugrina te joj prenijela Cvikove prijetnje. Sucu Damiru Romcu svjedokinja je rekla kako joj je Cvik i prije prijetio te je sve prijavila. 'Ja nisam imala osjećaj da meni prijeti Marijana ili njezin brat Ivica, već sam njezin poziv jednostavno shvatila kao poruku Jakše Cvitanovića Cvika koji je našao način da mi se prenese takva poruka', izjavila je svjedokinja Gugić.

Inače, Jakša Cvitanović Cvik -zbog organiziranog dilanja droge na području Korčule, Dubrovačko-neretvanske županije i Splita od početka 2003. do kraja 2006. godine - nepravomoćno je u svibnju prošle godine osuđen na osam godina i tri mjeseca zatvora. On, njegov brat Mirjan (32) i ostali u skupini osuđeni su ukupno na 46 godina zatvora. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene