Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda Vladi Gavriću

30 godina za ubojstvo Osječanke u Poreču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Puli danas je nepravomoćno na 30 godina zatvora osudio Vladu Gavrića (57) za teško ubojstvo Osječanke Mire Ljušanin (49) 28. kolovoza 2009. u Poreču.

Određena mu je i mjera obveznog liječenja od ovisnosti. Predsjednica sudskog vijeća Marija Budimir je u obrazloženju presude kazala kako je nedvojbeno utvrđeno da je Gavrić ubojstvo, zadavši Miri Ljušanin 28 uboda nožem, počinio iz bezobzirne osvete, jer nije s njim željela nastaviti ljubavnu vezu.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Gavrić je, iako mu je dijagnosticirana disocijalna struktura, odnosno psihopatija, mogao kontrolirati ljutnju i bijes, ali je uz pomoć alkohola taj dio kontrole usmjerio na oštećenicu, kazala je sutkinja i dodala da je žrtvu ubio izravnom namjerom.

Olakotna okolnost to što je Gavrić smanjeno ubrojiv

Kao olakotne okolonosti sud je uzeo u obzir da je Gavrić smanjeno ubrojiv, a kao otegotne da je već bio prekršajno kažnjavan jer je uznemiravao Miru Ljušanin i da ju je okrutno ubio zbog čega je žrtva patila. Otegotno je i to što je znao da je ona jedino dijete, hranitelj svoje majke, o kojoj se nakon kćerine smrti nema tko brinuti, objasnila je Budimir.

Pri izricanju presude Gavrić je izazvao izgred vičući kako nije pobio pola Poreča. Psujući sud, vikao je 'svi ste vi ustaše, osudili ste me zato što sam Srbin'. Kako se nije, unatoč upozorenjima pravosudnih policajaca i sutkinje Budimir, htio smiriti, izveden je iz sudnice prije nego je sutkinja završila obrazlaganje presude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene