Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasljednik modela Dino

Ferrrijev šef potvrdio novi model s V6 motorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ferrarijev šef Amedeo Felisa je u svom posljednjem intervjuu izjavio kako se budućnost za proizvođača iz Maranella "vjerojatno donosi ulazni V6 model".

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Mlinovima VIDEO/FOTO Ajoj, kakav peh! Najskuplji auti stigli u Zagreb, jedan se sudario s Ford Fiestom Ferrari 458 Italia brzina do 325 km/h VIDEO Brzi i žestoki policajci: Zaplijenili kriminalcu Ferrari pa si ga ostavili za potjere

Naime, trenutno se zna kako će Ferrari uskoro u svoju ponudu uvesti novi V6 pogonski stroj, a Felisa kaže kako će taj motor "debitirati vjerojatno s novim modelom" jer ga "ne bi ugradili u veći model".

Tim riječima Felisa je sve samo ne izravno potvrdio kako će Ferrari uskoro kupcima predstaviti novi tzv. ulazni, odnosno manji model koji će se smjestiti na početak njegove ponude. Dakle, radi se o "novom Dinu", o kojem se već neko vrijeme mogu čuti razne glasine, no do sada nije bilo ovakvih "potvrda" iz samog Ferrarija.

Posljednja saznanja kažu kako će ovaj model pokretati 3,-litreni V6 turbo snage oko 550 do 600 KS. Razvoj motora navodno još uvijek nije gotov, a kad završi ostatak automobila se neće dugo čekati. Cilj ferrarijevih stručnjaka je masu vozila spustiti prema 1000 kg, no znaju kako u tome neće u potpunosti uspjeti, ali ipak će se raditi o vrlo laganom vozilu nešto kompaktnijih dimenzija.

Za sada nije poznato kada bi se ovaj automobil trebao pojaviti na tržištu, no cijena će mu biti slična onoj modela California T. Na kraju recimo i to kako je Felisa rekao i da Ferrariju hibridni model neće trebati još barem sljedećih pet godina, a da je hibridni LaFerrari preskup i kompleksan projekt da bi se trenutno ponovio u većoj seriji.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene