Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brkljačić u Zagrebu protiv olimpijske pobjednice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon povratka iz Pekinga gdje nije uspjela izboriti finale Olimpijskih igara u bacanju kladiva, Ivana Brkljačić se u Budimpešti priprema za svoj najdraži miting - Grand Prix Zagreb 2008., koji će se održati u utorak, 9. rujna u ŠRC "Mladost" na Savi.

"Imam obavezu bacati dobro i predstaviti se domaćoj publici u najboljem svjetlu i time se barem donekle iskupiti za katastrofalan nastup u Pekingu", rekla je Ivana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivana Brkljačić druga u Varšavi Slika nije dostupna Atletika: Ivana Brkljačić druga u Eugeneu

Iskupljenje će zaista biti moguće jer je medandžer Zagreb Grand Prixa Harad Edletzberger dogovorio dolazak olimpijske pobjednice Aksane Miankove iz Bjelorusije.

Žensko kladivo je po tradiciji uvijek bilo jedna od najjačih disciplina na "Hanžeku", jer su prijašnjih godina na stadionu Mladosti bacale Yipsi Moreno, Kamila Skolimowska, Tatjana Lisenko, Manuela Montebrun.

Sada će se tom impresivnom popisu "kladivašica" moći dodati i 26-godišnju Miankovu, koja je u Pekingu zaustavila Yipsi Moreno u pohodu na olimpijsko zlato i pri tome postavila novi olimpijski rekord (76,34 metra).

Miankova je imala i duže hice od olimpijskog rekorda, jer je u Minsku bacila 77,32m, što je najbolji rezultat u svijetu ove godine i samo pola metra "kraći" od svjetskog rekorda Tatjane Lisenko (77,80).

Pored Miankove, na Mladosti će nastupiti još troje olimipijskih pobjednika - zlatna sa utrke na 200m Jamajćanka Veronica Campbell-Brown trčat će "stotku", tu je i zlatni slovenski kladivaš Primož Kozmus, te osvajačica zlatnog odličja u bacanju diska Amerikanka Stephanie Brown-Trafton.

U ženskom visu listu sudionica će predvoditi svjetska prvakinja i olimpijska viceprvakinja Blanka Vlašić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene