Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić: Ima treme, ali nema straha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Naravno da imam tremu, tko nema tremu. Međutim, nema nikakvog straha. Ja bi to nazvao specifičnim stanjem prije velikog natjecanja," istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić na jednoj od posljednjih novinskih konferencija uoči otvaranja EP-a i utakmice s Austrijom.

Hrvatski strateg je naglasio kako je hrvatska reprezentacija tijekom priprema načinila sve što je željela i preostala dva dana prije početka utakmice radit će nešto slabijim ritmom. Potvrda tome je odluka da se današnji trening održi u Bad Tatzmannsdorfu premda se s balkona obližnjeg hotela vidi cijeli travnjak što sasvim sigurno novinari i fotoreporteri neće propustiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nijemcima možemo parirati u svim segmentima igre' Slika nije dostupna Bilić: Austriju dočekujemo sto posto spremni

Hrvatski stožer je s igračima današnje jutro iskoristio za podrobnu analizu austrijske igre. Bilić, naravno nije želio otkriti detalje analize.

"Dobro smo proučili sve njihove dobre, ali i loše strane. One lošije neka ostanu naša tajna," dodao je Bilić te istaknuo kako su "forte" austrijske igre prekidi, velki motiv, podrška navijača i agresija.

"Mi ih ne podcijenjujemo, već ih respektiramo. Austrija je dovoljno kvalitetna da se može nadati dobrom rezultatu na prvenstvu. Dvije godine su gradili momčad za ovaj turnir," dodao je hrvatski strateg.

Bilić je naglasio kako Austrijanci bez obzira na sustav igre i sastav koji će u nedjelju istrčati u Beču ne mogu iznenaditi načinom igre.

"Ili će krenuti silovoto ili će se braniti," kazao je, te dodao: "Mi ćemo se pokušati nametnuti na terenu.

U hrvatskom stožeru nema previše briga, svi igrači su zdravi, a Bilić je naglasio kako su odlično fizički pripremljeni i u sjajnoj formi.

"Na tome gradimo naš optimizam. Dečki nikada nisu bili u boljoj fizičkoj spremi," naglasio je hrvatski izbornik.

Zbog iznimno lošeg vremena koje je već danima 'trese' Austriju i Švicarsku dio reprezentacija je morao mijenjati planove priprema. No hrvatski stožer nije imamo takvih problema.

"Niti jedne sekunde priprema nismo potrošili uzalud. Tereni su odlični i radili smo vrlo dobro."

Austrijski novinari su iznistirali na pitanja "kako će zaustaviti brzonoge napadače Erwina Hofferu i Rolandu Linzu, a Bilić je strpljivo odgovarao.

"Igrali smo i protiv Rooneya i protiv Keržakova pa smo ih uspjeli zaustaviti. Hoffer je sasvim sigurno dobar igrač."

Bilić se osvrnuo i na posljednje izjave austrijskog izbornika Josefa Hickersbergera koji je naglasio kako Austrija ima tek 40 posto šansi protiv Hrvatske.

"Može on pričati što hoće, ja znam da je on pravi ratnik i da će dobro pripremiti momčad. Uostalom 40 posto i nije loš postotak," zaključio je Bilić.

Olić: Nadam se da nećemo pregorjeti

Uoči početka Europskog prvenstva sve oči hrvatske javnosti uperene su prema našim napadačima. Njihova šutnja na terenu traje suviše dugo i svi se nadaju eksploziji na EURO-u.
"Ne brinite biti ćemo pravi. Spremni smo i koncentrirani, nadam se kako nećemo pregorjeti," kazao je Ivica Olić, uz Mladena Petrića udarna igla hrvatske reprezentacije.

Iza Olića je dugačka i naporna sezona u redovima njemačkog bundesligaša HSV-a. Ola je igrao u Intertoto kupu, u Kupu Uefa, u njemačkom Kupu, te u prvenstvu u kojem se HSV do zadnjeg kola borio za plasman u Ligu prvaka. Na koncu sezone je sasvim sigurno bio potrošen, no sada je sve OK.

"Jedino je bitno da nisam ozlijeđen. Fizički i psihički sam spreman i jedino je to važno," naglasio je bivši igrač Marsonije, Zagreba, Dinama i moskovskog CSKA.

Olić će napadati stranu na kojoj se nalazi Martin Stranzl, njegov prijatelj iz ruskih dana. Stranz je naime član moskovskog Spartaka, a Olić je dio karijere proveo u moskovskom CSKA.

"Jako dobro ga poznam. Dok sam igrao za CSKA stalno smo pobijeđivali Spartak, pa se nadam da ću i ovoga puta biti bolji od njega," naglasio je Olić.

Lijevonogi napadač smatra kako je hrvatska reprezentacijaa na papiru veliki favorit, "vjerujem da ćemo to pokazati i na terenu. Pripreme su stigle samom kraju i sve što smo naparavili vidjet će se u nedjelju" dodao je.

Olić je naglasio kako je pogodak koji je postigao Englezima na Wembleyu povećao njegovo samopouzdanje, no naglasio je kako nitko ne živi od starih zasluga

"Naša momčad je prepuna motiva i svi jedva čekamo početak prvenstva," poručio je hrvatski napadač koji je u 'kockastom' dresu odigrao 54 utakmice i postigao devet pogodaka.

Povike na napadač nepotrebnim smatra i Igor Budan. Premda se već mjesecima čeka pogodak napadača Budan nije zabrinut.

"Podigao se preveliki pritisak na napadače. Bitan je kolektiv, a ne pojedinačna igra," kazao je napadač Parme, te dodao: "Svi smo odlično radili, koncentrirani smo i spremni."

Budan prema sadašnjim pokazateljima ima status prvog pričuvnog napadača i očekuje određenu minutažu na prvenstvu.

"Svi se nadamo da ćemo zaigrati, pa tako i ja. Prva utakmica će ponuditi mnogo odgovora i biti će pokazatelj za nas sa klupe," zaključio je Budan koji bi za mjesec dana trebao postati otac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene