Proslavila se u erotskoj trilogiji

Golišave scene joj nisu problem, ne zna kad će se prestati skidati, a sad ju očekuje važna i drugačija uloga

Chris Martin i Dakota Johnson (Foto: Profimedia) Chris Martin i Dakota Johnson (Foto: Profimedia) Profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Chris Martin i Dakota Johnson (Foto: Profimedia) Chris Martin i Dakota Johnson (Foto: Profimedia) Melanie Griffith i Dakota Johnson (Foto: Getty Images) Chris Martin, Dakota Johnson (Foto: Profimedia) +0 Dakota Johnson i Chris Martin (Foto: Profimedia) Galerija

Dakota Johnson, koju je proslavila erotska trilogija "Pedeset nijansi sive", tumačit će glavnu ulogu u adaptaciji knjige "Uvjeravanje", koju je Jane Austen posljednju napisala prije svoje smrti.

Dakota Johnson (31), koju javnost najviše pamti po erotskoj franšizi "Pedeset nijansi sive", utjelovit će glavnu ulogu u Netflixovoj adaptaciji knjige "Uvjeravanje" spisateljice Jane Austen, piše Variety.

Pogledaj i ovo Dakota Johnson i Chris Martin trenuci za opuštanje Par koji svoju vezu čuva kao zmija noge uhvaćen na rajskom odmoru, je li ovaj bijeg odgovor na negativne kritike?

Film će biti snimljen pod redateljskom palicom Carrie Cracknell i to će biti njezin dugometražni redateljski debi, a scenarij su za film prilagodili Ron Bass i Alice Victoria Winslow.

Knjiga govori o 27-godišnjoj Anne Elliot, svojeglavoj ženi koja sa članovima svoje snobovske obitelji živi na rubu bankrota. Priča prati njezinu romantičnu vezu s mornaričkim časnikom Frederickom Wenworthom, s kojim je bila sretno zaručena sve dok je prijateljica lady Russel nije uvjerila da je on "nedostojan" njezine ljubavi. Nakon osam godina Frederick se vraća kao imućni mornarički kapetan i Anne dobiva drugu šansu za ljubav.

"Uvjeravanje" je posljednja knjiga koju je poznata spisateljica objavila prije svoje smrti 1817. i već je adaptirana za prikazivanje na malim i velikim ekranima. Jedan od njih je i televizijski film iz 2007. u kojemu glavnu junakinju glumi britanska glumica Sally Hawkins.

Očekuje se da bi snimanje filma "Uvjeravanje" moglo početi u svibnju.

Inače, Dakota je kći slavnih holivudskih glumaca Dona Johnsona i Melanie Griffith, zbog kojih je već kao mala upoznala svijet filmske industrije jer su je vodili na sobom na setove. 

Johnson je u dugogodišnjoj vezi s 12 godina starijim članom benda Coldplay i bivšim suprugom Gwyneth Paltrow, Chrisom Martinom. Šuškalo se da su prekinuli, no u kolovozu prošle godine viđeni su tijekom romantične večere, a strani mediji pisali su i da su se zaručili. 

Dakotinu karijeru obilježile su golišave uloge poput one u erotskoj trilogiji "Pedeset nijansi sive", a svojedobno je istaknula da nema problema sa skidanjem. 

"Golotinja je jako zanimljiva za mene kao glumicu. Jamie Dornan i ja smo jako dugo zaista blisko surađivali. Nije bilo inhibicija i vjerovali smo jedno drugome. No to je bilo kockanje! Što da je bio neki kreten? Nema tu neke šminke i radi se o čistoj izvedbi. Ne znam hoću li prestati raditi scene golotinje kad mi se grudi objese. Mislim da imam više europski sklop misli o ovakvim stvarima. Ne želim vidjeti nekoga kako nosi grudnjak i gaćice u scenama seksa. Budimo iskreni o tome. Ljudi su goli kad se seksaju", ispričala je glumica, koja se skidala i za ulogu u filmu "Suspiria". 

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Suri Cruise slavi 13. rođendan (Foto: Profimedia) Suri Cruise slavi 13. rođendan (Foto: Profimedia) Suri Cruise (Foto: Profimedia) Tom Cruise i Suri (Foto: Profimedia) +4 Suri Cruise (Foto: Profimedia) Nekad i sad Bila je najfotografiranije dijete u Hollywoodu, no odrasla je daleko od otuđenog oca i naslijedila najbolje od prelijepe mame

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: AFP) Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: AFP) +0 Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: Profimedia) Celebrity Zadnji brak propao mu je zbog kontroverzne vjere, a nakon devet godina samoće osvojila ga je puno mlađa kolegica s kojom više ne krije vezu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene