Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peter Gabriel 'Čovjek mira 2006.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski glazbenik Peter Gabriel proglašen je u Rimu "čovjekom mira za 2006." godinu na sastanku dobitnika Nobelove nagrade za mir.

Umjesto oboljelog bivšeg i posljednjeg sovjetskog predsjednika Mihaila Gorbačova, nagradu je Gabrielu uručio bivši poljski predsjednik i nekadašnji vođa sindikata Solidarnost Lech Walesa, dobitnik Nobela za mir 1983. godine.

Pročitajte i ovo Hrvatska pošta zaposlenicima daje nagradu od 1200 eura Zbog velike fluktuacije Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1200 eura: Ipak, postoji jedna caka Benjamin Netanyahu Ne odustaje Netanyahu o rješenju s dvije države: Izrael će zadržati vojnu kontrolu nad palestinskim teritorijima

"Petera Gabriela poznaju u cijelom svijetu po njegovim akcijama u korist mira i čovječanstva. On se koristi glazbom, svjetskim jezikom kako bi olakšao razumijevanje među kulturama", istkanuo je Gorbačov (dobitnik Nobelove nagrade za mir 1990.) u poruci pročitanoj na svečanosti u rimskoj vijećnici.

Gabriel je bio jedan od prvih umjetnika koji je osudio režim
apartheida, podsjetio je rimski gradonačelnik Walter Veltroni.

Bivši član skupine Genesis, 56-godišnji Gabriel već je nekoliko godina angažiran u borbi za ljudska prava a nešto više od godinu dana putuje svijetom radeći za međunarodnu organizaciju Amnesty Internationl.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene