Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upisali su se mnogi

Što su poznati poručili Oliveru u knjizi žalosti?

Premijer Andrej Plenković pisao u Knjigu žalosti za Olivera Dragojevića (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Premijer Andrej Plenković pisao u Knjigu žalosti za Olivera Dragojevića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Premijer Andrej Plenković pisao u Knjigu žalosti za Olivera Dragojevića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Premijer Andrej Plenković pisao u Knjigu žalosti za Olivera Dragojevića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Predsjednica Grabar-Kitarović pisala u Knjigu žalosti za Olivera Dragojevića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Predsjednica Grabar-Kitarović pisala u Knjigu žalosti za Olivera Dragojevića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Predsjednica Grabar-Kitarović pisala u Knjigu žalosti za Olivera Dragojevića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Predsjednica Grabar-Kitarović pisala u Knjigu žalosti za Olivera Dragojevića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Predsjednica Grabar-Kitarović pisala u Knjigu žalosti za Olivera Dragojevića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Predsjednica Grabar-Kitarović pisala u Knjigu žalosti za Olivera Dragojevića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković pisao u Knjigu žalosti za Olivera Dragojevića (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/8 >>
Brojni kolege, prijatelji, ali i dužnosnici jutros su se u Splitu počeli opraštati od Olivera.

Danas je u Splitu održana komemoracija za Olivera Dragojevića.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

Dva dana od smrti Olivera Dragojevića u Splitu je održana komemoracija u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, nadležnim Ministarstvom kulture, Splitsko-dalmatinskom županijom, Gradom Splitom i ostalim institucijama u Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje su se od omiljenog glazbenika oprostili brojni prijatelji, kolege i suradnici.

Tereza Kesovija, Stjepan Hauser, Severina, Nina Badrić, Danijela Martinović, Petar Grašo, Gibonni i mnogi drugi bili su tamo neutješni, a s glazbenikom su se oprostili, među ostalim, i u knjizi žalosti.

"Veliko hvala za sve one drugačije dane i noći kad sam slušajući tvoj glas budan sanjao čekajući i nadajući se njoj. Zbogom, dragi Olivere", poručio mu je kolega Dino Merlin.

A s omiljenim Oliverom oprostili su se i brojni dužnosnici, kao što su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Goran Jandroković te premijer Andrej Plenković.

"Uz tvoje sam pjesme, Olivere, odrastala, maštala veselila se i tugovala. Obilježio si moj život na toliko puno načina kao i živote sviju nas u domovini i iseljeništvu. Svojim si jedinstvenim, dalmatinskim zvukom, glasom i svojom osobnošću ujedinjavao cijelu Hrvatsku – i one ovdje i one diljem svijeta. Bio si sjajan glazbenik, ali iznad svega divan čovjek i u cijeloj smo Hrvatskoj tvoj gubitak doživjeli kao gubitak člana obitelji. Zbogom, dragi Olivere! Hvala na svemu. Vječno ćeš živjeti u našim srcima", poručila mu je predsjednica.

"U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno želim izraziti veliko poštovanje jedinstvenom hrvatskom glazbeniku Oliveru Dragojeviću. Dragi Olivere, bio si duša Hrvatske. Uz tvoje briljantne izvedbe smo rasli, živjeli, proživljavali najljepše trenutke i uživali u radosti koju si nam podario. Ostat ćeš zauvijek u mislima svih nas kao velikan hrvatske kulture i glazbe. Tvojoj obitelji želim utjehu, a svima nama ponos što smo živjeli u tvoje vrijeme", upisao je Andrej Plenković.

''Dragi Olivere, neka ti je laka hrvatska zemlja", poručio mu je predsjednik Sabora Goran Jandroković, dok mu se ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek zahvalila za sve što je dao kulturi, a spomenula je i njegov "poseban glas koji je dotaknuo mnoge".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene